4. pobjeda Frojnda za šest dana!

Nemački ski skakač Zeverin Frojnd ostvario je četvrti trijumf za samo šest dana, pošto je slavio i na drugom takmičenju u Oslu.

Ostali sportovi 16.03.2015 | 16:00
4. pobjeda Frojnda za šest dana!

Frojnd je prethodno bio najbolji i u Kuopiju i Trondhajmu, a u nedelju je slavio ukupnim skorom od 258,9 bodova i skokovima od 132 i 128 metara.

Drugo mesto, sa četiri boda manje, osvojio je Japanac Norijaki Kasai, dok su treći bili Kamil Štoh iz Poljske i Slovenac Peter Prevc.

Frojnd je prvu rundu završio ispred Kasaija i Štefana Krafta iz Austrije, dok je Štoh bio 11, a Prevc tek 17. Međutim, mladi Slovenac je sjajnim skokom od 134,5 metra uspeo da se probije, a Štoh se za pola metra kraćim skokom izjednačio sa njim. Iako su se dugo držali zajedno na vrhu, pomerio ih je Kasai, da bi Frojnd bio siguran na kraju.

Kraft je morao da se zadovolji petim mestom, ispred dvojice Norvežana Andersa Bardala i Andersa Jakobsena i Pjotra Žile iz Poljske. Prvu desetoricu kompletirali su Čeh Roman Kudelka i Klemens Muranka iz Poljske.

Do kraja sezone u Svetskom kupu ostala su samo još dva takmičenja u letovima na Planici, što znači da su 200 bodova na raspolaganju. Frojnd je na čelu sa 1.643 boda, ispred Prevca sa 1.549 i Krafta sa 1.468.

Letovi na Planici na programu su u petak i nedelju.

Komentari / 0

Ostavite komentar