ИВ: Испао Вавринка, Рафа и Роџер лаганица!

Седми носилац Стан Вавринка поражен је већ у другом колу турнира из Мастерс 1000 серије у Индијан Велсу. Други тенисер света Роџер Федерер и Шпанац Рафаел Надал остварили су сигурне тријумфе у својим првим мечевима на Мастерсу у Индијан Велсу.

Тенис 16.03.2015 | 15:20
ИВ: Испао Вавринка, Рафа и Роџер лаганица!

Федерер је на старту такмичења у Калифорнији славио против Аргентинца Дијега Шварцмана са 6:4, 6:2, после једног сата и четири минута игре.

Швајцарац ће се у трећој рунди састати са Италијаном Андреасом Сепијем, који га је елиминисао на Аустралијан Опену у јануару.

Федереру је то био први пораз од Сепија у 11 међусобних сусрета, а други рекет света истиче да је срећан што је добио прилику за реванш.

„Био сам веома разочаран својом игром у Аустралију. Знам да он може да одигра добро и победи ме, али то није проблем. Проблем је био у начину на који сам ударао лоптицу, нисам био посвећен. Био је то генерално тежак меч и практично сам га пропустио. Он је одрадио добар посао, притискао ме је, али се надам да ће овај меч бити бољи за мене. Бићу спреман, нема сумње, а драго ми је што ћу овако брзо поново одмерити снаге са њим“, рекао је Федерер.

Надал је, с друге стране, славио против Холанђанина Игора Сајслинга, који је у претходном колу елиминисао Филипа Крајиновића. Шпанац је славио са 6:4, 6:2, после једног сата и 13 минута игре и осигурао дуел са домаћим тенисером Доналдом Јангом.

Некадашњи први тенисер света је изгубио само седам поена на својим сервис гемовима и освојио је 96 одсто поена на првом сервису. Такође, спасао је једину брејк шансу коју је Сајслинг имао и дошао до сигурног тријумфа.

„Мислим да сам играо добро, био је ово солидан први меч. Нисам правио велики број грешака, освојио сам велики проценат поена на свом сервису. Важно ми је што се добро крећем, мислим да сам бржи него што сам био пре месец дана“, нагласио је Надал.

Испао је и Жереми Шарди, Гаске је морао да преда меч, а Димитров се провукао.

Бољи од Вавринке био је 104. тенисер света Робин Хасе са 6:3, 3:6, 6:3. Холанђанин је до овог турнира у 2015. години имао скор 0-6, изгубио је и свих шест претходних окршаја са Вавринком, али сада је приредио највеће изненађење у досадашњем току турнира.

Швајцарац није испао у другој рунди у Индијан Велсу још од 2006. године, а у два наврата стизао је до четвртфинала. До сада је ове сезоне освојио титуле у Ченају и Ротердаму, играо је полуфинале у Мелбурну, а први изненађујући пораз био је онај од Стаховског у Марсеју.

Сада је у мечу са Хасеом Стан много грешио, није имао стрпљења да излази на крај са променама ритма свог ривала и играо је знатно испод свог нивоа.

Вавринка је меч завршио са 36 винера и 37 неизнуђених грешака, а није успевао да изврши притисак онда када је то било најпотребније. При вођству 3:2 у трећем сету испустио је 0:30, потом је дозволио брејк ривалу, да би у следећем гему поново дозволио Хасеу да се врати од 0:30.

То је било пресудно, па је 27-годишњи Холанђанин направио још један брејк и дошао до велике победе после сат и 47 минута игре.

У трећој рунди Хасе ће се са Лукашом Росолом из Чешке, који је у три сета избацио Словака Мартина Клижана.

Један од најзанимљивијих мечева дана одиграли су Григор Димитров и Ник Кирјос – Аустралијанац је био надомак победе, пошто је направио брејк за 5:4 у трећем сету. Међутим, том приликом повредио је скочни зглоб, што се испоставило као прекретница – Бугарин је направио рибрејк, а до краја је успео некако да слави са 7:6 (7-2), 3:6, 7:6 (7-4).

“Још је рана фаза сезоне, покушавам да пронађем своју игру, треба ми неко време да уђем у ритам. Сада имам више самопоуздања, али морам још мало да дотерам игру“, рекао је Димитров, који ће се у трећој рунди састати са бољим из окршаја Робредо – Голубјев.

Милош Раонић добио је Симонеа Болелија 6:3, 6:4 и тако му се реванширао за пораз у Марсеју. Сада ће момак рођен у Подгорици имати прилику за још један реванш, пошто му је ривал у трећој рунди Александр Долгополов, који га је прошле сезоне савладао у четвртфиналу. Украјинац је у два сета добио Хиралда.

Доналд Јанг потврдио је да је у успону, пошто је победио 31. носиоца Жеремија Шардија 6:4, 6:2, а Ришар Гаске је због болова у леђима предао меч Михаелу Береру средином трећег сета.

У вечерњем термину, тријумфе после три сета остварили су Џек Сок, Жил Симон и Томи Робредо, док је Томаш Бердих имао лак посао против Сергеја Стаховског. Чех је до проласка даље дошао тријумфом са 6:1, 6:4.

Индијан Велс, другог коло, доња половина жреба:
Доналд Јанг – Жереми Шарди 6:4, 6:2
Александр Долгополов – Сантијаго Хиралдо 6:1, 7:6 (7-4)
Лукаш Росол – Мартин Клижан 6:4, 0:6, 6:3
Михаел Берер – Ришар Гаске 7:6 (8-6), 4:6, 3:1, предаја
Роберто Баутиста-Агут – Денис Истомин 6:4, 6:3
Григор Димитров – Ник Кирјос 7:6 (7-2), 3:6, 7:6 (7-4)
Милош Раонић – Симоне Болели 6:3, 6:4
Андреас Сепи – Виктор Ханеску 6:4, 6:4
Робин Хасе – Стан Вавринка 6:3, 3:6, 6:3
Џек Сок – Жил Милер 3:6, 6:3, 7:6 (9:7)
Роџер Федерер – Дијего Шварцман 6:4, 6:2
Иво Карловић – Стив Џонсон 3:6, 7:6 (5:7)
Жил Симон – Малек Жазири 6:3, 4:6, 6:2
Томаш Бердих – Сергеј Стаховски 6:1, 6:4
Томи Робредо – Андреј Голубјев 6:4, 6:7 (5:7), 6:4
Рафаел Надал – Игор Сејслинг 6:4, 6:2

Коментари / 0

Оставите коментар