IV: Ispao Vavrinka, Rafa i Rodžer laganica!

Sedmi nosilac Stan Vavrinka poražen je već u drugom kolu turnira iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu. Drugi teniser sveta Rodžer Federer i Španac Rafael Nadal ostvarili su sigurne trijumfe u svojim prvim mečevima na Mastersu u Indijan Velsu.

Tenis 16.03.2015 | 15:20
IV: Ispao Vavrinka, Rafa i Rodžer laganica!

Federer je na startu takmičenja u Kaliforniji slavio protiv Argentinca Dijega Švarcmana sa 6:4, 6:2, posle jednog sata i četiri minuta igre.

Švajcarac će se u trećoj rundi sastati sa Italijanom Andreasom Sepijem, koji ga je eliminisao na Australijan Openu u januaru.

Federeru je to bio prvi poraz od Sepija u 11 međusobnih susreta, a drugi reket sveta ističe da je srećan što je dobio priliku za revanš.

„Bio sam veoma razočaran svojom igrom u Australiju. Znam da on može da odigra dobro i pobedi me, ali to nije problem. Problem je bio u načinu na koji sam udarao lopticu, nisam bio posvećen. Bio je to generalno težak meč i praktično sam ga propustio. On je odradio dobar posao, pritiskao me je, ali se nadam da će ovaj meč biti bolji za mene. Biću spreman, nema sumnje, a drago mi je što ću ovako brzo ponovo odmeriti snage sa njim“, rekao je Federer.

Nadal je, s druge strane, slavio protiv Holanđanina Igora Sajslinga, koji je u prethodnom kolu eliminisao Filipa Krajinovića. Španac je slavio sa 6:4, 6:2, posle jednog sata i 13 minuta igre i osigurao duel sa domaćim teniserom Donaldom Jangom.

Nekadašnji prvi teniser sveta je izgubio samo sedam poena na svojim servis gemovima i osvojio je 96 odsto poena na prvom servisu. Takođe, spasao je jedinu brejk šansu koju je Sajsling imao i došao do sigurnog trijumfa.

„Mislim da sam igrao dobro, bio je ovo solidan prvi meč. Nisam pravio veliki broj grešaka, osvojio sam veliki procenat poena na svom servisu. Važno mi je što se dobro krećem, mislim da sam brži nego što sam bio pre mesec dana“, naglasio je Nadal.

Ispao je i Žeremi Šardi, Gaske je morao da preda meč, a Dimitrov se provukao.

Bolji od Vavrinke bio je 104. teniser sveta Robin Hase sa 6:3, 3:6, 6:3. Holanđanin je do ovog turnira u 2015. godini imao skor 0-6, izgubio je i svih šest prethodnih okršaja sa Vavrinkom, ali sada je priredio najveće iznenađenje u dosadašnjem toku turnira.

Švajcarac nije ispao u drugoj rundi u Indijan Velsu još od 2006. godine, a u dva navrata stizao je do četvrtfinala. Do sada je ove sezone osvojio titule u Čenaju i Roterdamu, igrao je polufinale u Melburnu, a prvi iznenađujući poraz bio je onaj od Stahovskog u Marseju.

Sada je u meču sa Haseom Stan mnogo grešio, nije imao strpljenja da izlazi na kraj sa promenama ritma svog rivala i igrao je znatno ispod svog nivoa.

Vavrinka je meč završio sa 36 vinera i 37 neiznuđenih grešaka, a nije uspevao da izvrši pritisak onda kada je to bilo najpotrebnije. Pri vođstvu 3:2 u trećem setu ispustio je 0:30, potom je dozvolio brejk rivalu, da bi u sledećem gemu ponovo dozvolio Haseu da se vrati od 0:30.

To je bilo presudno, pa je 27-godišnji Holanđanin napravio još jedan brejk i došao do velike pobede posle sat i 47 minuta igre.

U trećoj rundi Hase će se sa Lukašom Rosolom iz Češke, koji je u tri seta izbacio Slovaka Martina Kližana.

Jedan od najzanimljivijih mečeva dana odigrali su Grigor Dimitrov i Nik Kirjos – Australijanac je bio nadomak pobede, pošto je napravio brejk za 5:4 u trećem setu. Međutim, tom prilikom povredio je skočni zglob, što se ispostavilo kao prekretnica – Bugarin je napravio ribrejk, a do kraja je uspeo nekako da slavi sa 7:6 (7-2), 3:6, 7:6 (7-4).

“Još je rana faza sezone, pokušavam da pronađem svoju igru, treba mi neko vreme da uđem u ritam. Sada imam više samopouzdanja, ali moram još malo da doteram igru“, rekao je Dimitrov, koji će se u trećoj rundi sastati sa boljim iz okršaja Robredo – Golubjev.

Miloš Raonić dobio je Simonea Bolelija 6:3, 6:4 i tako mu se revanširao za poraz u Marseju. Sada će momak rođen u Podgorici imati priliku za još jedan revanš, pošto mu je rival u trećoj rundi Aleksandr Dolgopolov, koji ga je prošle sezone savladao u četvrtfinalu. Ukrajinac je u dva seta dobio Hiralda.

Donald Jang potvrdio je da je u usponu, pošto je pobedio 31. nosioca Žeremija Šardija 6:4, 6:2, a Rišar Gaske je zbog bolova u leđima predao meč Mihaelu Bereru sredinom trećeg seta.

U večernjem terminu, trijumfe posle tri seta ostvarili su Džek Sok, Žil Simon i Tomi Robredo, dok je Tomaš Berdih imao lak posao protiv Sergeja Stahovskog. Čeh je do prolaska dalje došao trijumfom sa 6:1, 6:4.

Indijan Vels, drugog kolo, donja polovina žreba:
Donald Jang – Žeremi Šardi 6:4, 6:2
Aleksandr Dolgopolov – Santijago Hiraldo 6:1, 7:6 (7-4)
Lukaš Rosol – Martin Kližan 6:4, 0:6, 6:3
Mihael Berer – Rišar Gaske 7:6 (8-6), 4:6, 3:1, predaja
Roberto Bautista-Agut – Denis Istomin 6:4, 6:3
Grigor Dimitrov – Nik Kirjos 7:6 (7-2), 3:6, 7:6 (7-4)
Miloš Raonić – Simone Boleli 6:3, 6:4
Andreas Sepi – Viktor Hanesku 6:4, 6:4
Robin Hase – Stan Vavrinka 6:3, 3:6, 6:3
Džek Sok – Žil Miler 3:6, 6:3, 7:6 (9:7)
Rodžer Federer – Dijego Švarcman 6:4, 6:2
Ivo Karlović – Stiv Džonson 3:6, 7:6 (5:7)
Žil Simon – Malek Žaziri 6:3, 4:6, 6:2
Tomaš Berdih – Sergej Stahovski 6:1, 6:4
Tomi Robredo – Andrej Golubjev 6:4, 6:7 (5:7), 6:4
Rafael Nadal – Igor Sejsling 6:4, 6:2

Komentari / 0

Ostavite komentar