СИПА ухапсила двије особе због криминала

Припадници Агенције за истраге и заштиту /СИПА/ БиХ јутрос су на подручју Зенице и Градишке ухапсили два лица и претресли објекте на двије локације ради проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Босна и Херцеговина 16.03.2015 | 13:17
СИПА ухапсила двије особе због криминала

Из Сипе је саопштено да су ухапшена лица чији су иницијали Н.К. /39/ и И.К. /31/.

Активности су проведене према наредбама Суда и Тужилаштва БиХ, према молби Холандије за пружање међународне правне помоћи у предмету међународног организованог криминала у вези са трговином дрогом, које је за посљедицу имало убиство особе на подручју Холандије.

Ухапшени се доводе у везу са кривичним дјелом убиства тако што су набавили оружје за извршење кривичног дјела и доставили га на мјесто извршења.

У саопштењу се додаје да су ухапшени од раније познати полицијским органима због довођења у везу са неовлаштеном трговином дрогом на међународном нивоу.

Приликом рада на овом предмету остварена је сарадња и са припадницима Обавјештајно-безбједносне агенције.

Ухапшени ће бити приведени у службене просторије Сипе, гдје ће над њима бити извршена криминалистичка обрада, након чега ће бити предати Тужилаштву БиХе.

Из Тужилаштва БиХ потврђено је да су на подручју Зенице и Градишке ухапшена два лица, на основу захтјева за међународну правну помоћ из Холандије.

Ријеч је о опсежној истрази која се води у тој земљи, а односи се на међународни организовани криминал и кријумчарење опојних дрога, у оквиру којих је почињено и једно убиство, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар