SIPA uhapsila dvije osobe zbog kriminala

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH jutros su na području Zenice i Gradiške uhapsili dva lica i pretresli objekte na dvije lokacije radi pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Bosna i Hercegovina 16.03.2015 | 13:17
SIPA uhapsila dvije osobe zbog kriminala

Iz Sipe je saopšteno da su uhapšena lica čiji su inicijali N.K. /39/ i I.K. /31/.

Aktivnosti su provedene prema naredbama Suda i Tužilaštva BiH, prema molbi Holandije za pružanje međunarodne pravne pomoći u predmetu međunarodnog organizovanog kriminala u vezi sa trgovinom drogom, koje je za posljedicu imalo ubistvo osobe na području Holandije.

Uhapšeni se dovode u vezu sa krivičnim djelom ubistva tako što su nabavili oružje za izvršenje krivičnog djela i dostavili ga na mjesto izvršenja.

U saopštenju se dodaje da su uhapšeni od ranije poznati policijskim organima zbog dovođenja u vezu sa neovlaštenom trgovinom drogom na međunarodnom nivou.

Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je saradnja i sa pripadnicima Obavještajno-bezbjednosne agencije.

Uhapšeni će biti privedeni u službene prostorije Sipe, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predati Tužilaštvu BiHe.

Iz Tužilaštva BiH potvrđeno je da su na području Zenice i Gradiške uhapšena dva lica, na osnovu zahtjeva za međunarodnu pravnu pomoć iz Holandije.

Riječ je o opsežnoj istrazi koja se vodi u toj zemlji, a odnosi se na međunarodni organizovani kriminal i krijumčarenje opojnih droga, u okviru kojih je počinjeno i jedno ubistvo, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar