Фројндов хет-трик у Ослу!

Немачки ски скакач Зеверин Фројнд остварио је трећи тријумф заредом, пошто је славио на првим скоковима у Ослу, у оквиру Светског купа.

Остали спортови 15.03.2015 | 18:00
Фројндов хет-трик у Ослу!

После победа у финском Куопију и норвешком Трондхајму, Фројнд је до треће победе у пет дана дошао укупним скором од 275,7 бодова.

Фројнд је имао скокове од 132 и 135,5 метара, а другопласираног Петера Превца из Словеније је надмашио за само 0,3 бода, док је трећи био домаћи скакач Руне Велта.

Немац је у првој рунди био најбољи, испред Пољака Камила Штоха, Велте и Превца. Међутим, Словенац је узвратио ударац сјајним скоком од 138 метара и иако се чинило да ће доћи до тријумфа, Фројнд је на крају славио захваљујући мањој компензацији због ветра.

Иза најбоље тројице следио је Јапанац Норијаки Касаи, испред Штоха и још једног Пољака Пјотра Жиле. Прву десеторицу комплетирали су Немац Маркус Ајсенбихлер, Таку Такеучи из Јапана, домаћи скакач Андре Јохан Форфанг и Аустријанац Штефан Крафт.

Захваљујући трећој победи ове недеље, Фројнд има сигурну предност на челу генералног пласмана. Немац три такмичења пре краја сезоне има 1.543 бода, а следе га Превц са 1.489 и Крафт, који је сакупио 1.423.

У недељу су у Ослу на програму нови скокови, а Светски куп се завршава следеће недеље летовима на Планици.

Коментари / 0

Оставите коментар