Frojndov het-trik u Oslu!

Nemački ski skakač Zeverin Frojnd ostvario je treći trijumf zaredom, pošto je slavio na prvim skokovima u Oslu, u okviru Svetskog kupa.

Ostali sportovi 15.03.2015 | 18:00
Frojndov het-trik u Oslu!

Posle pobeda u finskom Kuopiju i norveškom Trondhajmu, Frojnd je do treće pobede u pet dana došao ukupnim skorom od 275,7 bodova.

Frojnd je imao skokove od 132 i 135,5 metara, a drugoplasiranog Petera Prevca iz Slovenije je nadmašio za samo 0,3 boda, dok je treći bio domaći skakač Rune Velta.

Nemac je u prvoj rundi bio najbolji, ispred Poljaka Kamila Štoha, Velte i Prevca. Međutim, Slovenac je uzvratio udarac sjajnim skokom od 138 metara i iako se činilo da će doći do trijumfa, Frojnd je na kraju slavio zahvaljujući manjoj kompenzaciji zbog vetra.

Iza najbolje trojice sledio je Japanac Norijaki Kasai, ispred Štoha i još jednog Poljaka Pjotra Žile. Prvu desetoricu kompletirali su Nemac Markus Ajsenbihler, Taku Takeuči iz Japana, domaći skakač Andre Johan Forfang i Austrijanac Štefan Kraft.

Zahvaljujući trećoj pobedi ove nedelje, Frojnd ima sigurnu prednost na čelu generalnog plasmana. Nemac tri takmičenja pre kraja sezone ima 1.543 boda, a slede ga Prevc sa 1.489 i Kraft, koji je sakupio 1.423.

U nedelju su u Oslu na programu novi skokovi, a Svetski kup se završava sledeće nedelje letovima na Planici.

Komentari / 0

Ostavite komentar