Косово постало члан ФИБА!

Светска кошаркашка федерација објавила је у петак да је Косово постало 215. национална федерација чланица те организације.

Кошарка 14.03.2015 | 09:20
Косово постало члан ФИБА!

Та одлука, која је донета током састанка Извршног комитета владајућег тела светске кошарке у Женеви, долази само три месеца пошто је Косово примљено у пуноправно чланство Међународног олимпијског комитета.

Као резултат признавања Косова од стране ФИБА, европски огранак те организације ће током лета почети са увођењем националних тимова са Косова у такмичења под својим окриљем.

ФИБА је све претходне захтеве Косова одбијала, али је овога пута морала да попусти после одлуке коју је донео МОК у децембру.

На Косову очекују да ће њихови клубови од јесени играти Еврочеленџ, док наступ репрезентације планирају у квалификацијама за Евробаскет 2017. године.

Кошаркашки савез Србије се годинама трудио и успевао да стопира чланство косовског савеза у ФИБА. Међутим, Србија се Бриселским споразумом обавезала да се неће противити приступању Косова у међународне спортске организације.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Радојко

14.03.2015 06:33

Влада Србије не сме се понашати као глуво-неми посматрач оваквих догађања који неповратно воде ка признавању Косова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад_би_да_би_ли_не_би_ли

14.03.2015 08:45

Готова ствар. Шта ти конкретно предлажеш да ураде?

Name

Милојко-Бања лука

14.03.2015 09:25

Косово је већ држава за свјетске але Америку,Канаду, Аустралију, Њемачку, Аустрију, Швајцарску, Француску уствари сви они који су нас бомбардовали су то и радили само због тога што су желели да створе државу Косово коју призна више од две трећине свјета,међутим забрињава чињеница да све што жели да нашкоди Србима је добродошло код "пријатеља из ЕУ и нато-а" а влада и даље хоће да сарађује са њима па људи почели баш да нас понижавају јер су схватили да што нас више понижавају ми их више волимо,погледајте Крим,Јужну Осетију,Републику Српску па РЕПУБЛИКА СРПСКА је најјача држава у држави у историји човјечанства само они то сада хоће да отму униште. Република Српска која постоји дуже од њиховог сада Косова па не сме ни да игра пријатељску утакмицу са Србијом јер су то уствари Срби а то овима смета,докле само наши политичари мисле да нас понижавају је питање???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

14.03.2015 13:44

Е мој народе слудјени. Па то је све договорено унапред и наси политицари и патриоте су виделе посла и узеле свој део. А ми седимо и млатимо празну сламу,но бре вратимо се свакодневним обавезама обицног цовека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

14.03.2015 14:53

Немам ријеци ово је дно дна, да смо као дрзава овако ниско пали и РС и Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБОЉУБ

14.03.2015 16:10

Док се Србија тресе да ли да одигра пријатељски меч са Републиком Српском , ови угураше још једну албанску државу у сва такмичења и кажу да је то договорено бриселским споразумом и да Србија се зато и не буни .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

14.03.2015 16:28

Треба разумити ФИБУ до сада су сиптари морали крити дрогу овако сад званицно могу да носе коферима без контроле посто су застицени као бијели медвједи

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан...

14.03.2015 19:10

Па неки не могу да виде ста сила ради и много вецим и богатијим дрзавама и народима. Ста је готово, јел да сада легнемо, коце ста да поправи и оствари, поврати будуцем нарастају брате Србине. Нема признања Косова од стране Србије, а други сви га могу признати, али исто тако имамо и ми задацу, имамо и ми стварати нове територије... борити се, против дјавола, па не морају ни они никада признавати те територије ,....СРБИЈА

ОДГОВОРИТЕ