Kosovo postalo član FIBA!

Svetska košarkaška federacija objavila je u petak da je Kosovo postalo 215. nacionalna federacija članica te organizacije.

Košarka 14.03.2015 | 09:20
Kosovo postalo član FIBA!

Ta odluka, koja je doneta tokom sastanka Izvršnog komiteta vladajućeg tela svetske košarke u Ženevi, dolazi samo tri meseca pošto je Kosovo primljeno u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Kao rezultat priznavanja Kosova od strane FIBA, evropski ogranak te organizacije će tokom leta početi sa uvođenjem nacionalnih timova sa Kosova u takmičenja pod svojim okriljem.

FIBA je sve prethodne zahteve Kosova odbijala, ali je ovoga puta morala da popusti posle odluke koju je doneo MOK u decembru.

Na Kosovu očekuju da će njihovi klubovi od jeseni igrati Evročelendž, dok nastup reprezentacije planiraju u kvalifikacijama za Evrobasket 2017. godine.

Košarkaški savez Srbije se godinama trudio i uspevao da stopira članstvo kosovskog saveza u FIBA. Međutim, Srbija se Briselskim sporazumom obavezala da se neće protiviti pristupanju Kosova u međunarodne sportske organizacije.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Radojko

14.03.2015 06:33

Vlada Srbije ne sme se ponašati kao gluvo-nemi posmatrač ovakvih događanja koji nepovratno vode ka priznavanju Kosova!

ODGOVORITE
Name

Kad_bi_da_bi_li_ne_bi_li

14.03.2015 08:45

Gotova stvar. Šta ti konkretno predlažeš da urade?

Name

Milojko-Banja luka

14.03.2015 09:25

Kosovo je već država za svjetske ale Ameriku,Kanadu, Australiju, Njemačku, Austriju, Švajcarsku, Francusku ustvari svi oni koji su nas bombardovali su to i radili samo zbog toga što su želeli da stvore državu Kosovo koju prizna više od dve trećine svjeta,međutim zabrinjava činjenica da sve što želi da naškodi Srbima je dobrodošlo kod "prijatelja iz EU i nato-a" a vlada i dalje hoće da sarađuje sa njima pa ljudi počeli baš da nas ponižavaju jer su shvatili da što nas više ponižavaju mi ih više volimo,pogledajte Krim,Južnu Osetiju,Republiku Srpsku pa REPUBLIKA SRPSKA je najjača država u državi u istoriji čovječanstva samo oni to sada hoće da otmu unište. Republika Srpska koja postoji duže od njihovog sada Kosova pa ne sme ni da igra prijateljsku utakmicu sa Srbijom jer su to ustvari Srbi a to ovima smeta,dokle samo naši političari misle da nas ponižavaju je pitanje???

ODGOVORITE
Name

Tamo Daleko Breee

14.03.2015 13:44

E moj narode sludjeni. Pa to je sve dogovoreno unapred i nasi politicari i patriote su videle posla i uzele svoj deo. A mi sedimo i mlatimo praznu slamu,no bre vratimo se svakodnevnim obavezama obicnog coveka.

ODGOVORITE
Name

Miki

14.03.2015 14:53

Nemam rijeci ovo je dno dna, da smo kao drzava ovako nisko pali i RS i Srbija.

ODGOVORITE
Name

SRBOLJUB

14.03.2015 16:10

Dok se Srbija trese da li da odigra prijateljski meč sa Republikom Srpskom , ovi uguraše još jednu albansku državu u sva takmičenja i kažu da je to dogovoreno briselskim sporazumom i da Srbija se zato i ne buni .

ODGOVORITE
Name

Md

14.03.2015 16:28

Treba razumiti FIBU do sada su siptari morali kriti drogu ovako sad zvanicno mogu da nose koferima bez kontrole posto su zasticeni kao bijeli medvjedi

ODGOVORITE
Name

normalan...

14.03.2015 19:10

Pa neki ne mogu da vide sta sila radi i mnogo vecim i bogatijim drzavama i narodima. Sta je gotovo, jel da sada legnemo, koce sta da popravi i ostvari, povrati buducem narastaju brate Srbine. Nema priznanja Kosova od strane Srbije, a drugi svi ga mogu priznati, ali isto tako imamo i mi zadacu, imamo i mi stvarati nove teritorije... boriti se, protiv djavola, pa ne moraju ni oni nikada priznavati te teritorije ,....SRBIJA

ODGOVORITE