ЕЛ анализа: Како Звезда може до 1/4-финала?

Шансе да се Црвена звезда домогне Топ 8 фазе Евролиге изузетно су мале, али и даље постоје.

Кошарка 14.03.2015 | 11:40
ЕЛ анализа: Како Звезда може до 1/4-финала?

До краја Топ 16 фазе остало је још четири кола, а екипа Дејана Радоњића математички има шансе да се домогне чак и трећег места.

Међутим, могућност за такав исход граничи се са немогућим, па је најреалније очекивати, ако се сви резултати поклопе, уз обавезне победе црвено-белих, да Звезда може да се нада четвртој позицији.

На четвртом месту, које води у четвртфинале, тренутно се налази екипа Панатинаикоса, која је дуелом са Жалгирисом затворила десету рунду такмичења у групи Е. Управо меч у Каунасу игра велику улогу у целокупној рачуници, јер је ПАО изгубио.

Екипа са Малог Калемегдана тренутно се налази на седмом месту у групи са скором од три тријумфа и седам пораза, Жалгирис на шестом месту има пораз мање, петопласирана берлинска Алба има победу више, док ПАО има скор 5-5.

Црвено-белима су преостали мечеви са Барселоном код куће, Албом у Берлину, Жалгирисом у Каунасу и на крају са Панатинаикосом у Арени.

Звезди је највише одговарало да Литванци славе против Грка, што се и десило, пошто би онда у директном дуелу са Жалгирисом у претпоследњем колу могла да неутралише пораз из Арене од литванског клуба, али и да уједно задржи корак за ПАО-ом коме у наредном колу долази Реал Мадрид, који је већ обезбедио пласман.

Практично, лидеру АБА лиге је потребно да до последњег кола друге фазе елитног такмичења забележи тријумф више него 'Зелени' из Атине, као и да на том путу савлада директне конкуренте за четвртину финала Албу и Жалгирис.

У случају таквог развоја ситуације, Звезди би за пласман међу осам најбољих клубова Европе била потребна победа над Панатинаикосом од шест или више поена разлике.

Ко с ким до краја:

11. коло:
19.15 Црвена звезда – Барселона
20.05 Макаби – Жалгирис
21.00 Алба – Галатасарај
петак:
19.00 Панатинаикос – Реал Мадрид

12. коло:
18.45 Жалгирис – Барселона
четвртак:
Алба – Црвена звезда
петак:
Галатасарај – Панатинаикос

13. коло:
19.45 Панатинаикос – Алба
петак:
17.45 Жалгирис – Црвена звезда

14. коло:
17.00 Алба – Макаби
17.00 Црвена звезда – Панатинаикос
17.00 Реал Мадрид – Жалгирис

Коментари / 0

Оставите коментар