EL analiza: Kako Zvezda može do 1/4-finala?

Šanse da se Crvena zvezda domogne Top 8 faze Evrolige izuzetno su male, ali i dalje postoje.

Košarka 14.03.2015 | 11:40
EL analiza: Kako Zvezda može do 1/4-finala?

Do kraja Top 16 faze ostalo je još četiri kola, a ekipa Dejana Radonjića matematički ima šanse da se domogne čak i trećeg mesta.

Međutim, mogućnost za takav ishod graniči se sa nemogućim, pa je najrealnije očekivati, ako se svi rezultati poklope, uz obavezne pobede crveno-belih, da Zvezda može da se nada četvrtoj poziciji.

Na četvrtom mestu, koje vodi u četvrtfinale, trenutno se nalazi ekipa Panatinaikosa, koja je duelom sa Žalgirisom zatvorila desetu rundu takmičenja u grupi E. Upravo meč u Kaunasu igra veliku ulogu u celokupnoj računici, jer je PAO izgubio.

Ekipa sa Malog Kalemegdana trenutno se nalazi na sedmom mestu u grupi sa skorom od tri trijumfa i sedam poraza, Žalgiris na šestom mestu ima poraz manje, petoplasirana berlinska Alba ima pobedu više, dok PAO ima skor 5-5.

Crveno-belima su preostali mečevi sa Barselonom kod kuće, Albom u Berlinu, Žalgirisom u Kaunasu i na kraju sa Panatinaikosom u Areni.

Zvezdi je najviše odgovaralo da Litvanci slave protiv Grka, što se i desilo, pošto bi onda u direktnom duelu sa Žalgirisom u pretposlednjem kolu mogla da neutrališe poraz iz Arene od litvanskog kluba, ali i da ujedno zadrži korak za PAO-om kome u narednom kolu dolazi Real Madrid, koji je već obezbedio plasman.

Praktično, lideru ABA lige je potrebno da do poslednjeg kola druge faze elitnog takmičenja zabeleži trijumf više nego 'Zeleni' iz Atine, kao i da na tom putu savlada direktne konkurente za četvrtinu finala Albu i Žalgiris.

U slučaju takvog razvoja situacije, Zvezdi bi za plasman među osam najboljih klubova Evrope bila potrebna pobeda nad Panatinaikosom od šest ili više poena razlike.

Ko s kim do kraja:

11. kolo:
19.15 Crvena zvezda – Barselona
20.05 Makabi – Žalgiris
21.00 Alba – Galatasaraj
petak:
19.00 Panatinaikos – Real Madrid

12. kolo:
18.45 Žalgiris – Barselona
četvrtak:
Alba – Crvena zvezda
petak:
Galatasaraj – Panatinaikos

13. kolo:
19.45 Panatinaikos – Alba
petak:
17.45 Žalgiris – Crvena zvezda

14. kolo:
17.00 Alba – Makabi
17.00 Crvena zvezda – Panatinaikos
17.00 Real Madrid – Žalgiris

Komentari / 0

Ostavite komentar