Село "иде" ка ријеци

У Жељезном Пољу покренуто је ново клизиште у селу Грабље због чека је пет породица евакуисано из својих домова.

Босна и Херцеговина 13.03.2015 | 18:59
Село "иде" ка ријеци

Хасо Манџука, члан кризног штаба, истакао је за Н1 да је тренутно на терену те да је ситуација озбиљна. Очекује се долазак представника Цивилне заштите Зеничко-добојског кантона, но нажалост, средстава, а ни начина да се тренутно санира клизишта - нема, јавља Н1.

Ново клизиште налази се у близини старих, покренутих у мају прошле године, због чега пријети опасност да ће осим 40-ак породица у селу Грабље морати бити евакуисано и 300 домаћинстава из других села.

"Организовали смо се, на терену смо и пратимо ситуацију. Снијег се почео топити и страхујемо да би клизиште могло у ријеку повући цијело село", казао је Манџука.

Због падавина на цијелом подручју Жељезног Поља примјетни су одрони земље.

На подручју Зенице наново је дошло до активирања клизишта на регионалној цести Зеница – Бабино, у мјесту Кула, наводи Кантонална управа цивилне заштите Зеничко-добојског кантона. И даље је активно клизиште на регионалној цести Зеница – Овнак – Била, у мјесту Јагодићи.

Падавине, које су посљедњих дана погодиле већи дио Босне и Херцеговине довеле су и до зачепљења моста наносима на путној комуникацији Немила – Бистричак, као и до излијевања ријеке Бистрице на путну комуникацију.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар