Николић: Што су неки нервозни што је Партизан први?!

После три утакмице суспензије, Марко Николић поново на клупи Партизана. И то баш против свог бившег клуба - Рада. Да ли ће црно-бели први пут победити овог пролећа на свом стадиону? Меч почиње у 17х.

Фудбал 13.03.2015 | 20:20
Николић: Што су неки нервозни што је Партизан први?!

Партизан је већ два пута у пролећном делу сезоне играо пред својим навијачима и оба пута је киксирао - против Вождовца је спашавао живу главу и извукао реми (3:3), а са Радничким из Ниша, такође нерешено - 0:0.

Тријумфом над Доњим Сремом у гостима (тачније у Новом Саду), Партизан је донекле вратио пољуљано самопоуздање, а играчи су добили додатну "мотивациону ињекцију" на ревијалној кошаркашкој утакмици "Гробари за нас" у среду увече у хали "Пионир".

Гробари су фудбалере Партизана, за разлику од чланова управе, поздравили аплаузом, певало се Саши Илићу, а потом им је поручено: "Хоћемо титулу!".

У Партизане у гост долази локални ривал, који овог пролећа има све три победе!

"Једино и искључиво у нашем фокусу је сваки наредни противник. У госте нам долази, без ивакве дилеме, добра екипа Рада. Они ће доћи растерећени и пробати да одиграју добру утакмицу. Ово је веома важан моменат за нас, иако ће бити још важних. Треба добро да реагујемо. Рецепт је заједништво и концентрација, као и борба у свакој секунди утакмице. Приметан је пораст у квалитету наше игре и то је што ме највише од свега занима. Треба да будемо озбиљни и концентрисани, без опуштања", каже Марко НИколић коме је истекла суспензија од три утакмице.

Како ће његов повратак утицати на играче, било је једно од питања.

"Не знам да ли ће играчима бити лакше или теже. Логично је да је тренер на свом радном месту, а моје је на клупи и много сам радостан што ћу поново бити ту", одговорио је Николић.

Тренер црно-белих може да рачуна на све играче, осим на "пожутелог" Владимира Волкова и повређеног голмана Милана Лукача.

На питање да ли очекује да после наредног кола црно-бели увећају предност на табели, Николић је одговорио да "очекује да Партизан има три бода више него сад".

"Та позиција нам прија и не треба да чини било кога нервозним у овом нашем фудбалском свету. Партизан је својим партијама заслужио да буде први на табели у досадашњем току првенства, најефикаснији смо тим, победили смо ривале из врха табеле... Не знам зашто се ствара нервоза око позиције на којој је Партизан тренутно и то је приметно. Не обазиремо се много на остале догађаје и резултате и колика ће бити предност, јер нам то наша позиција омогућава. Понављам да је приметно да ова наша позиција стање у нашем фудбалу чини нервозним. Имамо нека искуства и од прошле године када се све релаксирало када се та позиција променила. Ако су сви нервозни, а нама прија, па шта да им радимо, ми ћемо учинити све да остану нервозни, а да нама прија", рекао је тренерПартизана.

Он је додао да му је "жао" што је то тако, али није одговорио кога то чини нервозним тренутно стање на табели.

"Стање је благе нервозе у нашем домаћем такмичењу, на многим нивоима. Ово мало што испратим, читам и гледам, видим да је нервоза око много тема. Свакодневно се појављују ситуације које нису уобичајене. Жао ми је ако некога чини нервозним тренутан изглед табеле, а на нама је да учинимо све да изглед на табели остане такав", навео је Николић.

Упитан да ли би више волео да Рад дође да игра фудбал, дакле отворено или да се чува, Николић је одговорио:

"Ја бих највише волео да поновимо игру као у 60 минута против Доњег Срема или из другог полувремена против Радничког из Ниша. Ако наша игра буде као тада, као и приступ, одлучност, жеља да се бори за сваку лопту, онда ће противници морати да мисле о томе како да нас осујете".

Коментари / 0

Оставите коментар