Nikolić: Što su neki nervozni što je Partizan prvi?!

Posle tri utakmice suspenzije, Marko Nikolić ponovo na klupi Partizana. I to baš protiv svog bivšeg kluba - Rada. Da li će crno-beli prvi put pobediti ovog proleća na svom stadionu? Meč počinje u 17h.

Fudbal 13.03.2015 | 20:20
Nikolić: Što su neki nervozni što je Partizan prvi?!

Partizan je već dva puta u prolećnom delu sezone igrao pred svojim navijačima i oba puta je kiksirao - protiv Voždovca je spašavao živu glavu i izvukao remi (3:3), a sa Radničkim iz Niša, takođe nerešeno - 0:0.

Trijumfom nad Donjim Sremom u gostima (tačnije u Novom Sadu), Partizan je donekle vratio poljuljano samopouzdanje, a igrači su dobili dodatnu "motivacionu injekciju" na revijalnoj košarkaškoj utakmici "Grobari za nas" u sredu uveče u hali "Pionir".

Grobari su fudbalere Partizana, za razliku od članova uprave, pozdravili aplauzom, pevalo se Saši Iliću, a potom im je poručeno: "Hoćemo titulu!".

U Partizane u gost dolazi lokalni rival, koji ovog proleća ima sve tri pobede!

"Jedino i isključivo u našem fokusu je svaki naredni protivnik. U goste nam dolazi, bez ivakve dileme, dobra ekipa Rada. Oni će doći rasterećeni i probati da odigraju dobru utakmicu. Ovo je veoma važan momenat za nas, iako će biti još važnih. Treba dobro da reagujemo. Recept je zajedništvo i koncentracija, kao i borba u svakoj sekundi utakmice. Primetan je porast u kvalitetu naše igre i to je što me najviše od svega zanima. Treba da budemo ozbiljni i koncentrisani, bez opuštanja", kaže Marko NIkolić kome je istekla suspenzija od tri utakmice.

Kako će njegov povratak uticati na igrače, bilo je jedno od pitanja.

"Ne znam da li će igračima biti lakše ili teže. Logično je da je trener na svom radnom mestu, a moje je na klupi i mnogo sam radostan što ću ponovo biti tu", odgovorio je Nikolić.

Trener crno-belih može da računa na sve igrače, osim na "požutelog" Vladimira Volkova i povređenog golmana Milana Lukača.

Na pitanje da li očekuje da posle narednog kola crno-beli uvećaju prednost na tabeli, Nikolić je odgovorio da "očekuje da Partizan ima tri boda više nego sad".

"Ta pozicija nam prija i ne treba da čini bilo koga nervoznim u ovom našem fudbalskom svetu. Partizan je svojim partijama zaslužio da bude prvi na tabeli u dosadašnjem toku prvenstva, najefikasniji smo tim, pobedili smo rivale iz vrha tabele... Ne znam zašto se stvara nervoza oko pozicije na kojoj je Partizan trenutno i to je primetno. Ne obaziremo se mnogo na ostale događaje i rezultate i kolika će biti prednost, jer nam to naša pozicija omogućava. Ponavljam da je primetno da ova naša pozicija stanje u našem fudbalu čini nervoznim. Imamo neka iskustva i od prošle godine kada se sve relaksiralo kada se ta pozicija promenila. Ako su svi nervozni, a nama prija, pa šta da im radimo, mi ćemo učiniti sve da ostanu nervozni, a da nama prija", rekao je trenerPartizana.

On je dodao da mu je "žao" što je to tako, ali nije odgovorio koga to čini nervoznim trenutno stanje na tabeli.

"Stanje je blage nervoze u našem domaćem takmičenju, na mnogim nivoima. Ovo malo što ispratim, čitam i gledam, vidim da je nervoza oko mnogo tema. Svakodnevno se pojavljuju situacije koje nisu uobičajene. Žao mi je ako nekoga čini nervoznim trenutan izgled tabele, a na nama je da učinimo sve da izgled na tabeli ostane takav", naveo je Nikolić.

Upitan da li bi više voleo da Rad dođe da igra fudbal, dakle otvoreno ili da se čuva, Nikolić je odgovorio:

"Ja bih najviše voleo da ponovimo igru kao u 60 minuta protiv Donjeg Srema ili iz drugog poluvremena protiv Radničkog iz Niša. Ako naša igra bude kao tada, kao i pristup, odlučnost, želja da se bori za svaku loptu, onda će protivnici morati da misle o tome kako da nas osujete".

Komentari / 0

Ostavite komentar