Лоше стране породичних путовања

Уколико планирате да са својом децом отпутујете на тронедељни или четворонедељни одмор, узмите у обзир ових пар потенцијалних неугодности како би сте што квалитетније провели време које имате на располагању.

Путовања 13.03.2015 | 07:53
Лоше стране породичних путовања

Бићете са својом децом 24 сата дневно, седам дана у недељи

Упркос томе што сваки родитељ води своје дете, непрестано “мотање” деце “око ваших ногу” може прилично да исцрпи вашу енергију и стрпљење. Такође, опростите се од вежбања, читања, писања, обављања посла или било чега другог што представља вашу личну жељу или обавезу.

Поподневно спавање

Ако ваша деца имају навику да свако поподне одспавају сат-два, имајте на уму да ово може да буде велики проблем на породичном путовању. Испланирајте, зато, све важне активности за јутро или подне како током дана са собом не бисте вукли раздражену и мрзовољну децу.

Ваше ствари су расуте свуда по соби.

Покушај да пронађете неку ствар на породичним путовањима понекад може донети доста фрустрација. Покушајте да још на почетку одмора поразговарате са својом породицом и договорите се где ће шта стајати.

Локални оброци могу узнемирити стомак ваше деце

Сасвим је нормална ствар да на путовањима не кувате тако често као код куће, а то значи да постоји могућност да нећете одолети чарима локалних пијаца или “уличне хране”. Имајте на уму да увек може да се деси да ваше дете унесе намирницу неисправног квалитета и почне да се жали на проблеме са стомаком. Спакујте, стога, адекватне лекове пре него што кренете на пут.

Прање одеће може постати ноћна мора

Ваши кофери немају неограничену запремину - ако имате среће, у њих ће стати довољно одеће за недељу дана. Још срећнији ћете бити ако будете изнајмили апартман са веш машином. Уколико то није случај, међутим, спремите се на свакодневну “борбу” с прљавим вешом.

Извор: Б 92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Семберија

13.03.2015 06:56

Финансије су добра страна породицних путовања!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Криво је морееее

13.03.2015 08:00

Ја немам пара, а И кад имам онда водимо дјецу на море, а ми смо само пратња.

ОДГОВОРИТЕ