Loše strane porodičnih putovanja

Ukoliko planirate da sa svojom decom otputujete na tronedeljni ili četvoronedeljni odmor, uzmite u obzir ovih par potencijalnih neugodnosti kako bi ste što kvalitetnije proveli vreme koje imate na raspolaganju.

Putovanja 13.03.2015 | 07:53
Loše strane porodičnih putovanja

Bićete sa svojom decom 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji

Uprkos tome što svaki roditelj vodi svoje dete, neprestano “motanje” dece “oko vaših nogu” može prilično da iscrpi vašu energiju i strpljenje. Takođe, oprostite se od vežbanja, čitanja, pisanja, obavljanja posla ili bilo čega drugog što predstavlja vašu ličnu želju ili obavezu.

Popodnevno spavanje

Ako vaša deca imaju naviku da svako popodne odspavaju sat-dva, imajte na umu da ovo može da bude veliki problem na porodičnom putovanju. Isplanirajte, zato, sve važne aktivnosti za jutro ili podne kako tokom dana sa sobom ne biste vukli razdraženu i mrzovoljnu decu.

Vaše stvari su rasute svuda po sobi.

Pokušaj da pronađete neku stvar na porodičnim putovanjima ponekad može doneti dosta frustracija. Pokušajte da još na početku odmora porazgovarate sa svojom porodicom i dogovorite se gde će šta stajati.

Lokalni obroci mogu uznemiriti stomak vaše dece

Sasvim je normalna stvar da na putovanjima ne kuvate tako često kao kod kuće, a to znači da postoji mogućnost da nećete odoleti čarima lokalnih pijaca ili “ulične hrane”. Imajte na umu da uvek može da se desi da vaše dete unese namirnicu neispravnog kvaliteta i počne da se žali na probleme sa stomakom. Spakujte, stoga, adekvatne lekove pre nego što krenete na put.

Pranje odeće može postati noćna mora

Vaši koferi nemaju neograničenu zapreminu - ako imate sreće, u njih će stati dovoljno odeće za nedelju dana. Još srećniji ćete biti ako budete iznajmili apartman sa veš mašinom. Ukoliko to nije slučaj, međutim, spremite se na svakodnevnu “borbu” s prljavim vešom.

Izvor: B 92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Semberija

13.03.2015 06:56

Finansije su dobra strana porodicnih putovanja!

ODGOVORITE
Name

Krivo je moreeee

13.03.2015 08:00

Ja nemam para, a I kad imam onda vodimo djecu na more, a mi smo samo pratnja.

ODGOVORITE