Сјеница дочекала ''сребрног џина''!

Када се појавио на Пештеру, на прагу свог дома, Асмира Колашинца сачекали су осмеси, пољупци и - баклава.

Остали спортови 13.03.2015 | 09:20
Сјеница дочекала ''сребрног џина''!

У кући троструког освајача медаља на европским првенствима у атлетици, у дисциплини бацање кугле, једва су чекали да загрле свог шампиона. Родитељима Спаху и Мурадији из Прага донео је сребрну медаљу, колекцију је заокружио јер има златну из Гетеборга и бронзану из Хелсинкија.

- Било ми је тешко када је направио преступе, али сам знао да ће прорадити наш понос и инат сјеничко-пештерске висоравни. Тако се испунила моја жеља, сада је заокружио одличја што се тиче Европе - поносан је отац Спахо.

Следећи циљ је светска медаља.

- Гетеборг, Хелсинки, Праг. Идемо ка светском и олимпијском одличју. Мислим да Асмир то може. Има неопходну подршку државе, свих спортских организација - каже Спахо.

Џину од 135 килограма потребна је снага да би бацио далеко куглу. Подручје одакле креће у нове победе нуди здраву храну, а мајка Мурадија ту има главну реч.

- Ништа специјално Асмир не тражи, нити да се нешто посебно спрема за њега. Није пробирљив, воли све што му ја спремим - каже Мурадија, а затим открива шта колос из Сјенице воли да једе.

- Телеће шницле у сосу са печуркама, мантије које ја месим, питу, сир, паприке пуњене домаћом павлаком.

Десерт је неизоставан део оброка када се седне за сто у кући Колашинаца.
- Баклави коју ја направим не може да одоли. Мислим да за моју баклаву знају и његове колеге из Београда. То је прави десерт - додаје Мурадија.

Никола Томасовић, тренер Асмира Колашинца, тврди да његов ученик још није рекао последњу реч.

- Очекујем борбу за медаљу на предстојећем првенству света у Пекингу, а потом и на Олимпијади у Рију - рекао је Томасовић.

Да у овим речима и те како има истине, говори податак да је Колашинац само три недеље пре Европског првенства у Прагу поставио нови државни рекорд бацивши куглу у Новом Саду 20,91 метар. Био је то у том тренутку први резултат у Европи ове године, а трећи на свету. Освајач златне медаље у Чешкој Немац Давид Шторл престигао га је са резултатом 21,23 метра. Пекинг је ново место за доказивање.

Асмиров отац Спахо бацао је куглу и својевремено постизао добре резултате. Мајка Мурадија је, такође, била бацач кугле. Како каже, морала је да буде у спорту, јер је ишла са Спахом на такмичења. Асмиров брат Алмир је атлетски репрезентативац БиХ у дисциплини бацање копља.

Асмир важи за великог гурмана. Уосталом 135 килограма масе вицешампиона Европе о томе довољно говори. Занимљиво је да је он као малишан највише уживао у цртаћима о Морнару Попају и чудотворном спанаћу. Обожава мамину кухињу са пештерским специјалитетима и јелима испод сача. Његови пријатељи кажу да би могао да поједе плех баклаве, наравно спортска каријера му то не дозвољава. Од осталих занимљивости, увек зна где му се налази књига “Кум” Марија Пуза, а уз атлетику омиљени спорт му је Формула 1.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СВАКА ЦАСТ

13.03.2015 08:33

МОМЦИНА СВАКА ЦАСТ, ДИВ.

ОДГОВОРИТЕ