Саша и Саша: Партизан је бесмртан и феномен!

Легенда Партизана и наше кошарке Александар Ђорђевић сматра да је акцијом "Гробари за нас" која је организована као помоћ црно-белима услед тешке финансијске ситуације још један доказ феномена на овим просторима. Председник КК Партизан Предраг Даниловић након ревијалне утакмице у акцији "Гробари за нас" подсетио се играчких дана са Александром Ђорђевићем.

Кошарка 12.03.2015 | 14:20
Саша и Саша: Партизан је бесмртан и феномен!

"Навијачи су показали како се клуб воли и бодри у тешким тренуцима. Кошарка не постоји само на терену него и на трибинама. Нашао сам се на терену са легендама за које сам некада навијао", рекао је Сале Национале.

Селектор Србије играо је заједно са бившим и садашњим играчима Партизана и увеличао црно-бели спектакл у до врха испуњеном "Пиониру".

"Овде сам заслугом Даниловића, због њега сам променио планове, јер је требало да гледам утакмицу између Бајерна и Валенсије у Минхену. Он је инсистирао да дођем и хвала му на томе. Мени је ово први пут да трчим овако од моје опроштајне утакмице, Сале даниловић је у бољој форми, дао је више поена од мене и посебно се спремао се за овај дан", додао је Ђорђевић.

Легендарни плеј открио је и како је дебитовао у црно-белом дресу.

"Моја прва утакмица била је у дресу Горана Грбовића против Босне, када сам имао 15 година. Добио је трећу техничку грешку, па сам ушао уместо у њега и прелепили су његово име да се не види", истакао је садашњи селектор "орлова".

Селектор Србије открио је да се само захваљујући Даниловићу и његовом инсистирању нашао на паркету у црно-белом спектаклу у Пиониру.

"Затечен сам Салетовим лепим речима. Дани које смо заједно проводили, што у клубу што у репрезентацији, не могу да се избиришу никада. Неизмерно сам му захвалан, јер је он учинио овај клуб бесмртним (тројком у Истанбулу за освајање европске титуле прим.аут). Свима нама је тиме променио животе и каријере", имао је Даниловић само речи хвале за Ђорђевића и открио како је протекао њихов разговор.

"Када сам звао Салета, имо сам замисао да буде тренер, јер знам да је оперисао кук. Рекао ми је 'Нећу, хоћу да играм", и ја сам му само одговорио: 'Играј, човече'", поручио је Даниловић.

Први човек Партизана био је одушевљен и подршком коју навијачи пружају црно-белима у можда најтежим данима за клуб.

"Вечно ћу бити дужан навијачима за ову безрезервну подршку клубу, сматрам да они нису ту да бодре појединце него Партизан, они су стварно феномен који нећете наћи нигде другде, само овде. У материјалном смислу ова акција ће значити само ако се и убудуће настави, сваки динар Партизану је неопходан и сигурно ћемо мало ублажити тешку ситуацију у клубу. Сами себи смо досадни колико апелујемо на јавност, ово је само још један у низу цивилизован апел", нагласио је Даниловић.

Коментари / 0

Оставите коментар