Saša i Saša: Partizan je besmrtan i fenomen!

Legenda Partizana i naše košarke Aleksandar Đorđević smatra da je akcijom "Grobari za nas" koja je organizovana kao pomoć crno-belima usled teške finansijske situacije još jedan dokaz fenomena na ovim prostorima. Predsednik KK Partizan Predrag Danilović nakon revijalne utakmice u akciji "Grobari za nas" podsetio se igračkih dana sa Aleksandrom Đorđevićem.

Košarka 12.03.2015 | 14:20
Saša i Saša: Partizan je besmrtan i fenomen!

"Navijači su pokazali kako se klub voli i bodri u teškim trenucima. Košarka ne postoji samo na terenu nego i na tribinama. Našao sam se na terenu sa legendama za koje sam nekada navijao", rekao je Sale Nacionale.

Selektor Srbije igrao je zajedno sa bivšim i sadašnjim igračima Partizana i uveličao crno-beli spektakl u do vrha ispunjenom "Pioniru".

"Ovde sam zaslugom Danilovića, zbog njega sam promenio planove, jer je trebalo da gledam utakmicu između Bajerna i Valensije u Minhenu. On je insistirao da dođem i hvala mu na tome. Meni je ovo prvi put da trčim ovako od moje oproštajne utakmice, Sale danilović je u boljoj formi, dao je više poena od mene i posebno se spremao se za ovaj dan", dodao je Đorđević.

Legendarni plej otkrio je i kako je debitovao u crno-belom dresu.

"Moja prva utakmica bila je u dresu Gorana Grbovića protiv Bosne, kada sam imao 15 godina. Dobio je treću tehničku grešku, pa sam ušao umesto u njega i prelepili su njegovo ime da se ne vidi", istakao je sadašnji selektor "orlova".

Selektor Srbije otkrio je da se samo zahvaljujući Daniloviću i njegovom insistiranju našao na parketu u crno-belom spektaklu u Pioniru.

"Zatečen sam Saletovim lepim rečima. Dani koje smo zajedno provodili, što u klubu što u reprezentaciji, ne mogu da se izbirišu nikada. Neizmerno sam mu zahvalan, jer je on učinio ovaj klub besmrtnim (trojkom u Istanbulu za osvajanje evropske titule prim.aut). Svima nama je time promenio živote i karijere", imao je Danilović samo reči hvale za Đorđevića i otkrio kako je protekao njihov razgovor.

"Kada sam zvao Saleta, imo sam zamisao da bude trener, jer znam da je operisao kuk. Rekao mi je 'Neću, hoću da igram", i ja sam mu samo odgovorio: 'Igraj, čoveče'", poručio je Danilović.

Prvi čovek Partizana bio je oduševljen i podrškom koju navijači pružaju crno-belima u možda najtežim danima za klub.

"Večno ću biti dužan navijačima za ovu bezrezervnu podršku klubu, smatram da oni nisu tu da bodre pojedince nego Partizan, oni su stvarno fenomen koji nećete naći nigde drugde, samo ovde. U materijalnom smislu ova akcija će značiti samo ako se i ubuduće nastavi, svaki dinar Partizanu je neophodan i sigurno ćemo malo ublažiti tešku situaciju u klubu. Sami sebi smo dosadni koliko apelujemo na javnost, ovo je samo još jedan u nizu civilizovan apel", naglasio je Danilović.

Komentari / 0

Ostavite komentar