Срби се не враћају у косовске институције

Представници листе "Српска" неће се вратити у покрајинску владу и привремене институције све док елементи договора из коалиционог споразума са албанским странкама на КиМ не буду испоштовани и српски народ уважен, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић.

Србија 11.03.2015 | 13:23
Срби се не враћају у косовске институције

Ðурић је то саопштио, након састанка са представницима Срба са Косова и Метохије, којем је присуствовао и премијером Александар Вучић, нагласивши да ће се у наредних недељу дана одржати хитна седница са представницима свих српских општина на којој ће се разматрати даљи потези после избацивања министра Александра Јаблановића из косовске владе и "политичког понижавања српског народа".

"Ми у владу нисмо ушли да бисмо били фолклор или икебана нити ћемо учествовати све док неко буде мислио да треба да будемо декорација", рекао је Ðурић и додао да је то став свих српских представника које је подржао и премијер Вучић.

Ðурић је најавио да ће се представници Срба једном месечно састајати са премијером и представницима Канцеларије за КиМ у Београду.

Бивши министар за повратак и заједнице у косовској влади Јаблановић рекао је новинарима да је његова изјава због које је избачен из владе била одмерена, као и да се борба за политичка права Срба наставља .

"После данашњег састанка нема сумње да нећемо учествовати у нечему што је политичка фарса", рекао је Јаблановић.

Коментари / 0

Оставите коментар