ЛШ: Икер спашавао Реала бруке, Порто убједљив с Базелом!

Екипе Реал и Порта пласирале су се у четвртфинале Лиге шампиона, после трилера на Бернабеуу и фестивала евроголова на Драгау.

Фудбал 10.03.2015 | 23:15
ЛШ: Икер спашавао Реала бруке, Порто убједљив с Базелом!

Реал је одиграо још један очајан меч, без обзира на два гола Кристијана Роналда поражен је од Шалкеа 4:3, а бруке га је спасао Икер Касиљас одбранама у последњих пет минута.

Много импресивније до осам најбољих у Европи стигао је Порто, уз четири еврогола, од чега два из слободних удараца, декласирао Базел 4:0.

Реал није успео да обори рекорд Лиге шампиона са 12 узастопних победе, штавише, Шалке је постао први тим који је у нокаут фази такмичења постигао четири гола на Сантјаго Бернабеуу, који је звиждуцима испратио са терена тим шампиона Европе.

Шалке је одиграо фантастично у Мадриду, током целог меча нападао домаћина и стварао гол шансе, а преко Кристијана Фукса и Клас-Јан Хунтелара два пута је водио у првом полувремену.

Ипак, последњих недеља оштро критиковани Кристијано Роналдо је искористио две грешке гостујуће одбране те ударцима главом донео Реалу можда и незаслужених 2:2 на полувремену.

На самом старту другог дела Карим Бензема је "наслагао" целу одбрану Шалкеа укључујући и голмана и донео преокрет, од кога се очекивало да преломи меч.

Међутим, тим из Гелзенкирхена се није предао, наставио је у свом ритму и умало приредио сензацију у Мадриду. Прво је млади Лерој Сане сјајним голом са ивице казненог изједначио резултат, да би шест минута пре краја Хунтелар другим голом довео Шалке на гол од четвртфинала.

Имали су Немци у последњих пет минута још две сјајне шансе да сруше првака Европе на сред Бернабеуа, али је ветеран Икер Касиљас са две сјајне одбране сачувао круну Реалу.

Много мање драме, али уз обиље спектакуларних голова виђено је на Драгау. Порто је максимално искористио гол из Швајцарске те стрпљивом игром ломио Базел, који није био дорастао Португалцима.

Домаћин је са два сјајна гола из слободних удараца, преко Брахимија и Каземира сломио госте, у међувремену је сјајан гол постигао и Ерера, а шлаг на торту био је погодак Абубакара 15 минута пре краја.

Лига шампиона, осмина финала
Реал Мадрид – Шалке 3:4 (први меч 2:0)
Роналдо 25, 45+1, Бензема 53 – Фукс 20, Хунтелар 41, 85, Сане 57

Порто – Базел 4:0 (први меч 1:1)
Брахими 14, Ерера 47, Каземиро 56, Абубакар 76

Коментари / 0

Оставите коментар