Кадиров: Живот бих дао за Путина

Председник руске републике Чеченије Рамзан Кадиров објавио је преко друштвених мрежа да је спреман да жртвује свој живот за Русију и за њеног председника.

Свијет 10.03.2015 | 18:22
Кадиров: Живот бих дао за Путина

Кадиров је ово објавио поводом одликовања које му је доделио председник Русије Владимир Путин.

Руски председник Владимир Путин одликовао је чеченског лидера Кадирова Орденом за изузетна достигнућа, активну друштвену делатност и дугогодишњи предан рад.

Кадиров је рекао да "све заслуге за мир и стабилност Чеченије припадају Владимиру Владимировичу (Путину)", пренела је руска агенција Тас с.

"Само су његова мудра политика, подршка и помоћ, омогућили да се постигне стабилан мир, оживи република, њена привреда, култура и духовност", рекао је Кадиров.

"Жртвовати живот за такву личност је најлакши задатак. Потврдјујем да ћу испунити свако наредјење, решити за њега било какав задатак, без обзира колико ме то може коштати. Служимо Русији, служимо народу", написао је Кадиров.

Путин је, поред Кадирова, одликовао и народног депутата Андреја Луговоја, којем је додељена Медаља за заслуге другог степена, што је објављено 9. марта.

Западни медији оценилу су те Путинове одлуке као контроверзне, будући да је изручење Луговоја тражила Велика Британија, како би га суд испитао у вези са смрћу бившег руског агента Александра Литвиненка, који је умро од тровања полонијумом 2006. године у Лондону.

Кадиров је одликован само дан пошто су истражитељи саопштили да су двојица Ццечена, од којих је један бивши полицајац, ухапшени због сумње да су учествовали у убиству опозиционог политичара Бориса Њемцова, 27. фебруара у Москви.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Француз

10.03.2015 17:41

Не само Кадиров ! вец сваки слободни цовјек ове планете би то урадио .. Путин је слобода Словена ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоги

10.03.2015 17:59

Рамзан је мој добар ортак .. знамо се лицно. Бас је фин инаце у приватном зивоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајазан Ронхиленко Малборов

10.03.2015 19:32

Брате слатки најродјенији не питам посто само ми среди једно тако одликовање мозе и 8-ог реда не мора први не гурам се ја. Дацу и ја све сто могу и јабуке и купус и ТЕ у Станарима и на Дрини концесије,и Глиницу и Оптиму. Дацу кумове и папке амо да и мене обасја његова милост и његово одликовање. Не марим за бјеле цизме ни блог Рајка ... Васицоцког. Онда да видим тог који мозе да ме побиједи на изборима. Папци ми висе не би требали ни за ста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еее Кадиров

10.03.2015 19:55

Стави ти главу одмах на пањ.Ста це ти ..? И онако је празна..

ОДГОВОРИТЕ