Kadirov: Život bih dao za Putina

Predsednik ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov objavio je preko društvenih mreža da je spreman da žrtvuje svoj život za Rusiju i za njenog predsednika.

Svijet 10.03.2015 | 18:22
Kadirov: Život bih dao za Putina

Kadirov je ovo objavio povodom odlikovanja koje mu je dodelio predsednik Rusije Vladimir Putin.

Ruski predsednik Vladimir Putin odlikovao je čečenskog lidera Kadirova Ordenom za izuzetna dostignuća, aktivnu društvenu delatnost i dugogodišnji predan rad.

Kadirov je rekao da "sve zasluge za mir i stabilnost Čečenije pripadaju Vladimiru Vladimiroviču (Putinu)", prenela je ruska agencija Tas s.

"Samo su njegova mudra politika, podrška i pomoć, omogućili da se postigne stabilan mir, oživi republika, njena privreda, kultura i duhovnost", rekao je Kadirov.

"Žrtvovati život za takvu ličnost je najlakši zadatak. Potvrdjujem da ću ispuniti svako naredjenje, rešiti za njega bilo kakav zadatak, bez obzira koliko me to može koštati. Služimo Rusiji, služimo narodu", napisao je Kadirov.

Putin je, pored Kadirova, odlikovao i narodnog deputata Andreja Lugovoja, kojem je dodeljena Medalja za zasluge drugog stepena, što je objavljeno 9. marta.

Zapadni mediji ocenilu su te Putinove odluke kao kontroverzne, budući da je izručenje Lugovoja tražila Velika Britanija, kako bi ga sud ispitao u vezi sa smrću bivšeg ruskog agenta Aleksandra Litvinenka, koji je umro od trovanja polonijumom 2006. godine u Londonu.

Kadirov je odlikovan samo dan pošto su istražitelji saopštili da su dvojica Ccečena, od kojih je jedan bivši policajac, uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu opozicionog političara Borisa Njemcova, 27. februara u Moskvi.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Francuz

10.03.2015 17:41

Ne samo Kadirov ! vec svaki slobodni covjek ove planete bi to uradio .. Putin je sloboda Slovena ...

ODGOVORITE
Name

gogi

10.03.2015 17:59

Ramzan je moj dobar ortak .. znamo se licno. Bas je fin inace u privatnom zivotu.

ODGOVORITE
Name

Bajazan Ronhilenko Malborov

10.03.2015 19:32

Brate slatki najrodjeniji ne pitam posto samo mi sredi jedno tako odlikovanje moze i 8-og reda ne mora prvi ne guram se ja. Dacu i ja sve sto mogu i jabuke i kupus i TE u Stanarima i na Drini koncesije,i Glinicu i Optimu. Dacu kumove i papke amo da i mene obasja njegova milost i njegovo odlikovanje. Ne marim za bjele cizme ni blog Rajka ... Vasicockog. Onda da vidim tog koji moze da me pobijedi na izborima. Papci mi vise ne bi trebali ni za sta

ODGOVORITE
Name

Eee Kadirov

10.03.2015 19:55

Stavi ti glavu odmah na panj.Sta ce ti ..? I onako je prazna..

ODGOVORITE