Лисац: Баш ме брига за ФИБА-у!

Клубови могу да угасе Јадранску лигу, а не Бодирога, Нестеровић или Радовић! "Ова лига је направљена као и Евролига. Када Барселона, Макаби, ЦСКА буду рекли да им нису потребни Евролига и УЛЕБ и оду код ФИБА, онда ни елитно европско такмичење више неће имати смисао", истакао је Лисац.

Кошарка 10.03.2015 | 23:30
Лисац: Баш ме брига за ФИБА-у!

Кошаркашке страсти на брдовитом Балкану поново су се узбуркале причом о могућем укидању Јадранске лиге. Овај пут укључила се и ФИБА која је саопштила да не признаје регионално такмичење, а један од челних људи Јадранске Роман Лисац рекао је да је све на клубовима.

Лисац је навео да саопштење ФИБА од пре два дана у пракси не доноси ништа ново засад, јер су оснивачи Јадранске лиге клубови, а не национални савези.
“ФИБА није донела никакву одлуку. То што су они саопштили не значи ништа. Ми смо постојали девет година пре него што нас је ФИБА признала. Не желим више да размишљам о ФИБА“, рекао је Лисац за словеначку Екипу 24.

Регионално кошаркашко такмичење први пут се играло у сезони 2001/02, а временом је добило проходност ка европским такмичењима под окриљем УЛЕБ-а.
“Јадранску лигу основали су клубови и они ће је и угасити. Не ФИБА, Раша Нестеровић, Бодирога или Радовић. Клубови ће да кажу: ’Није нам потребна лига’ и онда ће такмичење престати да функционише. Ако и када се то деси, сви ће бити обавештени. Ова лига је направљена као и Евролига. Када Барселона, Макаби, ЦСКА буду рекли да им нису потребни Евролига и УЛЕБ и оду код ФИБА, онда ни елитно европско такмичење више неће имати смисао“, јасан је први оперативац лиге.

Лисац је управо Нестеровића означио као једног од главних противника Јадранске лиге у Словенији.
“У Словенији су неки од старта против овог такмичења, не знам стварно из ког разлога. Не видим никакав проблем... Ми немамо шта да кријемо, рекао сам јасно како стоје ствари“, додао је Лисац.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

деки

11.03.2015 13:23

Е НЕСРЕЦО...ПУКЛА ТИ ЈЕ ЛИГА КО ЗЕВЦКА.

ОДГОВОРИТЕ