Lisac: Baš me briga za FIBA-u!

Klubovi mogu da ugase Jadransku ligu, a ne Bodiroga, Nesterović ili Radović! "Ova liga je napravljena kao i Evroliga. Kada Barselona, Makabi, CSKA budu rekli da im nisu potrebni Evroliga i ULEB i odu kod FIBA, onda ni elitno evropsko takmičenje više neće imati smisao", istakao je Lisac.

Košarka 10.03.2015 | 23:30
Lisac: Baš me briga za FIBA-u!

Košarkaške strasti na brdovitom Balkanu ponovo su se uzburkale pričom o mogućem ukidanju Jadranske lige. Ovaj put uključila se i FIBA koja je saopštila da ne priznaje regionalno takmičenje, a jedan od čelnih ljudi Jadranske Roman Lisac rekao je da je sve na klubovima.

Lisac je naveo da saopštenje FIBA od pre dva dana u praksi ne donosi ništa novo zasad, jer su osnivači Jadranske lige klubovi, a ne nacionalni savezi.
“FIBA nije donela nikakvu odluku. To što su oni saopštili ne znači ništa. Mi smo postojali devet godina pre nego što nas je FIBA priznala. Ne želim više da razmišljam o FIBA“, rekao je Lisac za slovenačku Ekipu 24.

Regionalno košarkaško takmičenje prvi put se igralo u sezoni 2001/02, a vremenom je dobilo prohodnost ka evropskim takmičenjima pod okriljem ULEB-a.
“Jadransku ligu osnovali su klubovi i oni će je i ugasiti. Ne FIBA, Raša Nesterović, Bodiroga ili Radović. Klubovi će da kažu: ’Nije nam potrebna liga’ i onda će takmičenje prestati da funkcioniše. Ako i kada se to desi, svi će biti obavešteni. Ova liga je napravljena kao i Evroliga. Kada Barselona, Makabi, CSKA budu rekli da im nisu potrebni Evroliga i ULEB i odu kod FIBA, onda ni elitno evropsko takmičenje više neće imati smisao“, jasan je prvi operativac lige.

Lisac je upravo Nesterovića označio kao jednog od glavnih protivnika Jadranske lige u Sloveniji.
“U Sloveniji su neki od starta protiv ovog takmičenja, ne znam stvarno iz kog razloga. Ne vidim nikakav problem... Mi nemamo šta da krijemo, rekao sam jasno kako stoje stvari“, dodao je Lisac.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

deki

11.03.2015 13:23

E NESRECO...PUKLA TI JE LIGA KO ZEVCKA.

ODGOVORITE