ЛШ, најава: Бајерн чека Шахтјор, Челси за ''рођус'' руши ПСЖ!

Челси и Бајерн, два можда и главна фаворита за освајање Лиге шампиона, у среду увече против Пари Сен Жермена и Шахтјора желе да овере пласман у четвртфинале елитног такмичења.

Фудбал 11.03.2015 | 00:00
ЛШ, најава: Бајерн чека Шахтјор, Челси за ''рођус'' руши ПСЖ!

Лидери Премијер лиге и Бундеслиге реванш мечеве са француским и украјинским шампионом дочекују са благом предношћу, с обзиром на то да је пре три недеље у Паризу било 1:1, а у Лавову, где Шахтјор игра као домаћин, утакмица је завршена 0:0.

Ипак, далеко од тога да ће реванши да буду формалност.

"Мој тим игра добро, минулог викенда смо одмарали, па спремно очекујемо дуел са Парижанима. Чека нас 90 минута велике борбе, верујем са срећним крајем за нас", изјавио је један од најбољих играча "плаваца" Еден Азар.

Пролазак Челсија у четвртфинале свакако би био најлепши поклон навијачима за данашњи 110. рођендан клуба, који је ове сезоне већ освојио Лига куп, на добром је путу да врати титулу на Стамфорд бриџ, а у Лиги шампиона, такође, жели до самог краја.

Челси и ПСЖ састали су се и прошле године у елитном такмичењу, једну степеницу касније, а лондонски тим је после пораза у Паризу са 3:1, у реваншу славио са 2:0 и прошао у полуфинале.

"Претходне две године смо стигли до цетвртфинала, сада нас чека тежак задатак, али верујем у свој тим. Имамо квалитет да прођемо, али и да одемо још даље", поручио је Бразилац Давид Луиз, који је прошле године управо из Челсија стигао у ПСЖ.

Истовремено, на Алијанц арени "страшни Бајерн", који гази све пред собом на домаћој сцени чека Шахтјор, са само једном амбицијом - победити и проћи даље.

"Шахтјор је незгодан ривал, показали су то и у првом мечу, али ми смо квалитетнији и сигурно идемо даље", изјавио је Арјен Робен.

Са друге стране, тренер Украјинаца Мирчеа Луческу сматра да су чуда у фудбалу увек могућа.

"Бајерн је сигурно у овом тренутку најбољи на свету, велики је фаворит, али у фудбалу логика некад закаже", кратко и јасно је рекао Луческу.

Утакмице у Лондону и Минхену играју се у среду увече у стандардном термину од 20.45 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар