Анализа: Рецепт за медаље Иване и Асмира...

После сјајних остварења у Прагу, где су освојили злато односно сребро на дворанском првенству Европе, наше атлетске звезде Ивана Шпановић и Асмир Колашинац су се обратили јавности у Београду.

Остали спортови 10.03.2015 | 19:00
Анализа: Рецепт за медаље Иване и Асмира...

"Ја сам заиста пресрећна и поносна на остварени успех. Посебно ме радује што је наредно првенство Европе у Београду и што ћу коначно пред домаћом публиком имати прилику да се такмичим и браним злато. Сигурна сам да ће бити 'седмица' пре тога, а за Европско првенство ћемо се, Боже здравља, добро припремити и сигурна сам да ћемо тада имати више освојених медаља него у Прагу", рекла је Ивана Шпановић, нова дворанска првакиња Европе у скоку у даљ.

Њен тренер Горан Обрадовић појаснио је "тајни план" за успех који је остварен у Чешкој.

"Након две бронзе и сребра најзад је стигло злато. Свако има свој пут. Некоме треба одређено време да сазри, а ја сам сигуран да ће се Ивана и убудуће борити за најсјаније одличје. Поносни смо на њу. Имали смо посебну тактику за подлогу у Прагу, пошто смо се две недеље пре такмичења нашли у Малмеу где је била иста таква (подлога). Она је ту тактику спровела у дело на најбољи начин", рекао је Обрадовић.

Иначе, Радио-телевизија Србије је припремила и недавно емитовала емисију "Два дана са Иваном Шпановић", коју топло препоручујемо, јер је наша најбоља атлетичарка пристала по први пут да дозволи ТВ екипи да је прати два дана током свега што ради да би била на врху:

"Сребрни" Асмир Колашинац се захвалио свима који су му помогли да стигне до новог успеха у бацању кугле, а обећавши притом и нови - у Београду 2017, а његов тренер Никола Томасевић уверен је да ће се то обећање и испунити.

"Асмир је освојио три медаље на Европским првенствима и има све три боје. Сада је у Београду опет на реду злато, што је нека врста обећања али и логике. Надам се медаљама и на Светском првенству и на Олимпијским играма које следе пре такмичења у Београду. Ово дефинитивно није последња Асмирова реч, има он још много тога да покаже", рекао је Томасевић.

Коментари / 0

Оставите коментар