Analiza: Recept za medalje Ivane i Asmira...

Posle sjajnih ostvarenja u Pragu, gde su osvojili zlato odnosno srebro na dvoranskom prvenstvu Evrope, naše atletske zvezde Ivana Španović i Asmir Kolašinac su se obratili javnosti u Beogradu.

Ostali sportovi 10.03.2015 | 19:00
Analiza: Recept za medalje Ivane i Asmira...

"Ja sam zaista presrećna i ponosna na ostvareni uspeh. Posebno me raduje što je naredno prvenstvo Evrope u Beogradu i što ću konačno pred domaćom publikom imati priliku da se takmičim i branim zlato. Sigurna sam da će biti 'sedmica' pre toga, a za Evropsko prvenstvo ćemo se, Bože zdravlja, dobro pripremiti i sigurna sam da ćemo tada imati više osvojenih medalja nego u Pragu", rekla je Ivana Španović, nova dvoranska prvakinja Evrope u skoku u dalj.

Njen trener Goran Obradović pojasnio je "tajni plan" za uspeh koji je ostvaren u Češkoj.

"Nakon dve bronze i srebra najzad je stiglo zlato. Svako ima svoj put. Nekome treba određeno vreme da sazri, a ja sam siguran da će se Ivana i ubuduće boriti za najsjanije odličje. Ponosni smo na nju. Imali smo posebnu taktiku za podlogu u Pragu, pošto smo se dve nedelje pre takmičenja našli u Malmeu gde je bila ista takva (podloga). Ona je tu taktiku sprovela u delo na najbolji način", rekao je Obradović.

Inače, Radio-televizija Srbije je pripremila i nedavno emitovala emisiju "Dva dana sa Ivanom Španović", koju toplo preporučujemo, jer je naša najbolja atletičarka pristala po prvi put da dozvoli TV ekipi da je prati dva dana tokom svega što radi da bi bila na vrhu:

"Srebrni" Asmir Kolašinac se zahvalio svima koji su mu pomogli da stigne do novog uspeha u bacanju kugle, a obećavši pritom i novi - u Beogradu 2017, a njegov trener Nikola Tomasević uveren je da će se to obećanje i ispuniti.

"Asmir je osvojio tri medalje na Evropskim prvenstvima i ima sve tri boje. Sada je u Beogradu opet na redu zlato, što je neka vrsta obećanja ali i logike. Nadam se medaljama i na Svetskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama koje slede pre takmičenja u Beogradu. Ovo definitivno nije poslednja Asmirova reč, ima on još mnogo toga da pokaže", rekao je Tomasević.

Komentari / 0

Ostavite komentar