Избавите нас, немамо дувана

Мештани планинског села Игриште, око 20 километара од Куршумлије, затражили су од општинских власти да очисте пут до тог села, јер су сељаци остали без дувана.

Србија 10.03.2015 | 15:23
Избавите нас, немамо дувана

Они су, пре званичног проглашења ванредне ситуације, прогласили ванредну ситуацију у селу и о томе обавестили општину Куршумлија, потврдио је председник општине Куршумлија Радољуб Видић.

Мештанин Игришта Живота Јевремовић рекао је да је у том селу снежни покривач висок више од једног метра, а поједини сметови чак и до три метра, као и да је таква ситуација настала још пре три дана.

Мештани су у више наврата позивали општину Куршумлија да очисти пут до тог села, у дужини од око 20 километра.

Међутим, како је рекао Јевремовић, били су искрени па су председнику казали разлог због ког траже чишћење пута.

"У селу има двадесетак пушача, па су остали без дувана, а сви су хвала Богу, живи и здрави. Били смо искрени те смо казали прави разлог, па ако хоће, нек очисте пут", казао је Јевремовић.

Иначе, Јевремовић се пре снга, затекао у Куршумлији и ту остао, јер није могао да се врати кући, па је посредовао код општине за помоћ својим мештанима.

Он је у више наврата покушавао да пешице допреми дуван за двадесетак мештана Игришта, али због великих снежних сметова није успео да стигне до села.

Председник општине Радољуб Видић рекао је да се чишћење путева обавља по приоритету, те да село Игриште није дошло на ред.

"Тачно је да су звали због тога што им је нестао дуван. Нисмо то узели у обзир. Имали смо болесне људе на терену и једну трудницу, тамо смо чистили путеве даноноћно, како би људи на време добили лекарску помоћ. Имали смо лажне позиве из појединих села, али мештани Игришта су били искрени. У том селу ништа није хитно, вероватно ће сачекати топљење снега", казао је Видић.

Живота Јевремовић рекао је да у Игришту живи тридесетак мештана, од којих је двадесетак пушача.

"Покушаћу данас поново некако да им допремим дуван, пошто општина има друга посла", рекао је Јевремовић.

(Бета)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

хоби

10.03.2015 15:03

Некима је пушење хоби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

12.03.2015 05:58

А поготово женама

ОДГОВОРИТЕ