Трагедија! Погинуло троје прослављених француских спортиста!

Канцеларија француског председника потврдила је да је у хеликоптерској несрећи која се догодила у Аргентини погинуло осморо њихових држављана, од којих су троје били прослављени спортисти.

Остали спортови 10.03.2015 | 15:40
Трагедија! Погинуло троје прослављених француских спортиста!

Судар два хеликоптера у аргентинској северозападној области Ла Риоха довео је до смрти свих десет лица која су се у њима налазила, а која су учествовала у снимању "ријалити" ТВ емисије "Избачени".

Међу погинулима су Флоренс Арто, француска спортискиња која се прославила у надметању јахти, освајачица олимпијских медаља у пливању Камил Муфат и олимпијац Алексис Вастин, боксер.

Камила Муфат (25) је освојила три медаље, укључујући и злато на 400 метара слободним стилом на Олимпијским играма у Лондону 2012. Пливачку каријеру завршила је 2014.

Алексис Вастин (28) је у Лондону 2012. на Играма освојио бронзу у лакој категорији.

Флоренс Арто (57) је позната по својим морнарским остварењима, попут победе 1990. у престижној "Рут ду Рум" трци, соло-надметању преко Атлантског океана.

Популарни ТВ шоу "Избачени" на француској ТФ1 телевизији за учеснике има познате Французе који су снимани како преживљавају након што их хеликопетери "избаце" у дивљину. Један од овогодишњих актера, француски репрезентативац и фудбалер Арсенала Силван Вилтор, био је шокиран када је чуо за погибију скоро свих осталих учесника.

"Тужан сам због мојих пријатеља. Тресем се, ужаснут сам. Немам речи, не знам ни шта бих рекао", написао је Вилтор на Твитеру.

У овом тренутку није познато шта је довело до судара два хеликоптера, једино се зна да су временски услови у којима се трагедија догодила били повољни за летење.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

морбидно

10.03.2015 14:55

Неко је буквално сватио шоу.

ОДГОВОРИТЕ