Tragedija! Poginulo troje proslavljenih francuskih sportista!

Kancelarija francuskog predsednika potvrdila je da je u helikopterskoj nesreći koja se dogodila u Argentini poginulo osmoro njihovih državljana, od kojih su troje bili proslavljeni sportisti.

Ostali sportovi 10.03.2015 | 15:40
Tragedija! Poginulo troje proslavljenih francuskih sportista!

Sudar dva helikoptera u argentinskoj severozapadnoj oblasti La Rioha doveo je do smrti svih deset lica koja su se u njima nalazila, a koja su učestvovala u snimanju "rijaliti" TV emisije "Izbačeni".

Među poginulima su Florens Arto, francuska sportiskinja koja se proslavila u nadmetanju jahti, osvajačica olimpijskih medalja u plivanju Kamil Mufat i olimpijac Aleksis Vastin, bokser.

Kamila Mufat (25) je osvojila tri medalje, uključujući i zlato na 400 metara slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Plivačku karijeru završila je 2014.

Aleksis Vastin (28) je u Londonu 2012. na Igrama osvojio bronzu u lakoj kategoriji.

Florens Arto (57) je poznata po svojim mornarskim ostvarenjima, poput pobede 1990. u prestižnoj "Rut du Rum" trci, solo-nadmetanju preko Atlantskog okeana.

Popularni TV šou "Izbačeni" na francuskoj TF1 televiziji za učesnike ima poznate Francuze koji su snimani kako preživljavaju nakon što ih helikopeteri "izbace" u divljinu. Jedan od ovogodišnjih aktera, francuski reprezentativac i fudbaler Arsenala Silvan Viltor, bio je šokiran kada je čuo za pogibiju skoro svih ostalih učesnika.

"Tužan sam zbog mojih prijatelja. Tresem se, užasnut sam. Nemam reči, ne znam ni šta bih rekao", napisao je Viltor na Tviteru.

U ovom trenutku nije poznato šta je dovelo do sudara dva helikoptera, jedino se zna da su vremenski uslovi u kojima se tragedija dogodila bili povoljni za letenje.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

morbidno

10.03.2015 14:55

Neko je bukvalno svatio šou.

ODGOVORITE