Научници изумили чоколаду која подмлађује

Стиже добра вест за хедонисте – научници су развији специјалну формулу за чоколаду која спречава старење.

Здравље 09.03.2015 | 11:25
Научници изумили чоколаду која подмлађује

Захваљујући употреби истих антиоксиданата који тело и перје фламингоса чине ружичастим, научници Универзитета у Кембриџу успели су знатно да побољшају квалитет коже испитаника који су јели специјалну чоколаду.

Клиничка испитивања показала су да су биомаркери у ткиву коже педесетогодишњака и шездесетогодишњака захваљујући овој посластици успели да се врате на ниво карактеристичан за двадесетогодишњаке и тридесетогодишњаке.

Научници су приметили да је код волонтера који су јели чоколаду обогаћену антиоксидансима након четири недеље циркулација била знатно поспешена, што је резултовало смиривањем упалних процеса и појачаним протоком крви у ткиво, чиме се уједно спречава и настанак бора.

Како свака штанглица чоколаде садржи 38 калорија, стручњаци верују да је погодна и за дијабетичаре.

Ова чоколада, ипак, неће се у скорије време појавити на полицама супермаркета. Научници планирају додатна истраживања како би се заиста уверили у ефикасност формуле, а њени творци изјавили су да ће бити намењена превасходно елитном слоју становништва, чије су припаднике описали као “елегантне, образоване и имућне”.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар