Све што треба да знате о серумима за лице

Данас се на тржишту нуде бројни производи за његу лица, и то у свакаквим облицима који могу да буду збуњујући.

Мода и љепота 09.03.2015 | 08:04
Све што треба да знате о серумима за лице

Производи за негу лица које жене најчешће не разликују су лосион (враћа влагу, а не чисти шминку) и серум. У парфимеријама и дрогеријама могу се наћи бројни серуми с разним састојцима, наменама и одликама, али шта су они заправо, и када се користе?

Шта је серум?

Једноставно речено, серум је још један начин да у своју кожу унесемо материје које могу да јој помогну да се нахрани и обнови. Разликују се од креме по томе што активни састојци продиру дубље у кожу.

Када се наноси?

Серуми се наносе на добро очишћену кожу, ујутро и увече. Значи, након чишћења, а пре наношења креме.

Може ли да замени крему?

Не! Серуми нису замена за крему. Док крема садржи и хидратантне и хранљиве материје, серуми су ту само да изврше своју функцију додатне неге.

Који изабрати?

Постоје бројни серуми за различите типове коже и различите потребе. Ако вам је кожа често дехидрирана, негу кремом појачајте и хидратантним серумом, ако вас је страх бора, одаберите анти-аге серум, а жене чија је кожа уморна и сива сигурно ће освежити један добар серум с витамином Ц или антиоксидансима. Неки серуми такође сужавају поре.

Да ли је серум обавезан?

Не. Серум је згодан и одличан додатак свакодневној нези коже, али ако немате неких већих проблема, добро чишћење и добра крема биће и више него довољни.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар