Sve što treba da znate o serumima za lice

Danas se na tržištu nude brojni proizvodi za njegu lica, i to u svakakvim oblicima koji mogu da budu zbunjujući.

Moda i ljepota 09.03.2015 | 08:04
Sve što treba da znate o serumima za lice

Proizvodi za negu lica koje žene najčešće ne razlikuju su losion (vraća vlagu, a ne čisti šminku) i serum. U parfimerijama i drogerijama mogu se naći brojni serumi s raznim sastojcima, namenama i odlikama, ali šta su oni zapravo, i kada se koriste?

Šta je serum?

Jednostavno rečeno, serum je još jedan način da u svoju kožu unesemo materije koje mogu da joj pomognu da se nahrani i obnovi. Razlikuju se od kreme po tome što aktivni sastojci prodiru dublje u kožu.

Kada se nanosi?

Serumi se nanose na dobro očišćenu kožu, ujutro i uveče. Znači, nakon čišćenja, a pre nanošenja kreme.

Može li da zameni kremu?

Ne! Serumi nisu zamena za kremu. Dok krema sadrži i hidratantne i hranljive materije, serumi su tu samo da izvrše svoju funkciju dodatne nege.

Koji izabrati?

Postoje brojni serumi za različite tipove kože i različite potrebe. Ako vam je koža često dehidrirana, negu kremom pojačajte i hidratantnim serumom, ako vas je strah bora, odaberite anti-age serum, a žene čija je koža umorna i siva sigurno će osvežiti jedan dobar serum s vitaminom C ili antioksidansima. Neki serumi takođe sužavaju pore.

Da li je serum obavezan?

Ne. Serum je zgodan i odličan dodatak svakodnevnoj nezi kože, ali ako nemate nekih većih problema, dobro čišćenje i dobra krema biće i više nego dovoljni.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar