АБА: Звезда убједљива против Металца

И без Маркуса Вилијамса, Бобана Марјановића и Бранка Лазића, црвено-бели лако савладали Металац - 82:59. Јовић са пола терена, први наступи јуниора Раданова (Звезда) и Американца Карсона (Металац).

Кошарка 08.03.2015 | 21:40
АБА: Звезда убједљива против Металца

После тријумфа над Макабијем и жестоког ритма од шест наступа у 14 дана, почео је релаксациони део АБА лиге за црвено-беле. У недељу, пред око 3.500 људи, у хали Пионир пали су гости из Ваљева.

Црвена звезда Телеком - Металац 82:59 (25:10, 23:22, 16:16, 18:11)

И без носилаца нападачке игре - Маркуса Вилијамса и Бобана Марјановића и без повређеног дефанзивног лидера Бранка Лазића, екипа Дејана Радоњића остварила је 22. "јадранску" победу без великих проблема.

Гости из Ваљева водили су само у 2. минуту (4:2), али је Звезда првом од неколико великих серија преузела потпуну контролу и мирно привела меч крају, успут приредивши највернијима добру забаву.

У првом полувремену, Стефан Јовић погодио је тројку са половине, уз звук сирене, а у наставку се опустио и дебитант - јуниор Алекса Раданов, па је са Немањом Дангубићем у претпоследњем минуту подигао публику на ноге.

Момак рођен 1998. године заузео је у домаћем место Маркуса Вилијамса, који није био ни на клупи. За разлику од њега, Марјановић је у дресу и тренерци седео иза Радоњића, али није било потребе да улази. Његов посао успешно је одрадио Маик Цирбес (16 п, 7 ск), који је уз Чарлса Џенкинса (16 п, 5 ас) био најефикаснији играч утакмице.

Осим њих, двоцифрени кошгетерски учинак имао је и Дангубић, који је био расположен за шутеве за три поена. Промашио је тек четврти покушај ван црте 6,75 и завршио утакмицу са 12 поена, једним више од Јовића.

Поражену екипу је у неколико наврата будио Никола Малешевић, али његових 13 поена (уз 5 ск и 4 ас) није било довољно да пораз Металца буде подношљивији од коначног. Тренер Владимир Ђокић пружио је шансу за деби Американцу Џејхију Карсону, коме ће очигледно бити потребно још времена за адаптацију на кошарку у Србији.

Коментари / 0

Оставите коментар