ABA: Zvezda ubjedljiva protiv Metalca

I bez Markusa Vilijamsa, Bobana Marjanovića i Branka Lazića, crveno-beli lako savladali Metalac - 82:59. Jović sa pola terena, prvi nastupi juniora Radanova (Zvezda) i Amerikanca Karsona (Metalac).

Košarka 08.03.2015 | 21:40
ABA: Zvezda ubjedljiva protiv Metalca

Posle trijumfa nad Makabijem i žestokog ritma od šest nastupa u 14 dana, počeo je relaksacioni deo ABA lige za crveno-bele. U nedelju, pred oko 3.500 ljudi, u hali Pionir pali su gosti iz Valjeva.

Crvena zvezda Telekom - Metalac 82:59 (25:10, 23:22, 16:16, 18:11)

I bez nosilaca napadačke igre - Markusa Vilijamsa i Bobana Marjanovića i bez povređenog defanzivnog lidera Branka Lazića, ekipa Dejana Radonjića ostvarila je 22. "jadransku" pobedu bez velikih problema.

Gosti iz Valjeva vodili su samo u 2. minutu (4:2), ali je Zvezda prvom od nekoliko velikih serija preuzela potpunu kontrolu i mirno privela meč kraju, usput priredivši najvernijima dobru zabavu.

U prvom poluvremenu, Stefan Jović pogodio je trojku sa polovine, uz zvuk sirene, a u nastavku se opustio i debitant - junior Aleksa Radanov, pa je sa Nemanjom Dangubićem u pretposlednjem minutu podigao publiku na noge.

Momak rođen 1998. godine zauzeo je u domaćem mesto Markusa Vilijamsa, koji nije bio ni na klupi. Za razliku od njega, Marjanović je u dresu i trenerci sedeo iza Radonjića, ali nije bilo potrebe da ulazi. Njegov posao uspešno je odradio Maik Cirbes (16 p, 7 sk), koji je uz Čarlsa Dženkinsa (16 p, 5 as) bio najefikasniji igrač utakmice.

Osim njih, dvocifreni košgeterski učinak imao je i Dangubić, koji je bio raspoložen za šuteve za tri poena. Promašio je tek četvrti pokušaj van crte 6,75 i završio utakmicu sa 12 poena, jednim više od Jovića.

Poraženu ekipu je u nekoliko navrata budio Nikola Malešević, ali njegovih 13 poena (uz 5 sk i 4 as) nije bilo dovoljno da poraz Metalca bude podnošljiviji od konačnog. Trener Vladimir Đokić pružio je šansu za debi Amerikancu Džejhiju Karsonu, kome će očigledno biti potrebno još vremena za adaptaciju na košarku u Srbiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar