65. побједа Вонове у Гармишу!

Америчка скијашица Линдзи Вон тријумфовала је на претпоследњем спусту овогодишњег Светског купа, који је вожен у немачком Гармиш-Партенкирхену.

Остали спортови 08.03.2015 | 19:20
65. побједа Вонове у Гармишу!

Вонова је до шесте победе ове сезоне, а 65. укупно, дошла у времену од 1:16.65 минута, са две десетинке предности у односу на Тину Мазе из Словеније.

Њима двема се на подијуму придружила актуелна освајачица Светског купа Ана Фенингер, која је била 16 стотинки иза Тине.

Вонова је у Гармишу дошла до прве победе још од краја јануара, када је у Санкт Морицу поставила нови рекорд у Светском купу. Американка је новом победом померила лествицу и то пошто је одскијала сјајно и претекла Мазе, да би потом на стазу изашла Фенингерова, али је морала да се задовољи трећим местом.

Четврто време имала је Аустријанка Корнелија Хитер, испред Ларе Гут из Швајцарске, Италијанке Федерике Брињоне и сународнице Елизабет Гергл. Међу првих десет нашле су се још једна Швајцаркиња Доминик Гисин, Марго Бајле из Француске и Аустријанка Никол Хосп.

Мазе тренутно води на челу генералног пласмана са 1.285 бодова, испред Фенингерове са 1.241 и Вонове која има 842. Американка је прва у поретку спуста са 440 бодова, а поред ње шансу за титулу има још једино Фенингерова, која има осам бодова мање.

Светски куп у конкуренцији скијашица наставља се у петак велеслаломом у шведском Ореу.

Коментари / 0

Оставите коментар