65. pobjeda Vonove u Garmišu!

Američka skijašica Lindzi Von trijumfovala je na pretposlednjem spustu ovogodišnjeg Svetskog kupa, koji je vožen u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu.

Ostali sportovi 08.03.2015 | 19:20
65. pobjeda Vonove u Garmišu!

Vonova je do šeste pobede ove sezone, a 65. ukupno, došla u vremenu od 1:16.65 minuta, sa dve desetinke prednosti u odnosu na Tinu Maze iz Slovenije.

Njima dvema se na podijumu pridružila aktuelna osvajačica Svetskog kupa Ana Feninger, koja je bila 16 stotinki iza Tine.

Vonova je u Garmišu došla do prve pobede još od kraja januara, kada je u Sankt Moricu postavila novi rekord u Svetskom kupu. Amerikanka je novom pobedom pomerila lestvicu i to pošto je odskijala sjajno i pretekla Maze, da bi potom na stazu izašla Feningerova, ali je morala da se zadovolji trećim mestom.

Četvrto vreme imala je Austrijanka Kornelija Hiter, ispred Lare Gut iz Švajcarske, Italijanke Federike Brinjone i sunarodnice Elizabet Gergl. Među prvih deset našle su se još jedna Švajcarkinja Dominik Gisin, Margo Bajle iz Francuske i Austrijanka Nikol Hosp.

Maze trenutno vodi na čelu generalnog plasmana sa 1.285 bodova, ispred Feningerove sa 1.241 i Vonove koja ima 842. Amerikanka je prva u poretku spusta sa 440 bodova, a pored nje šansu za titulu ima još jedino Feningerova, koja ima osam bodova manje.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se u petak veleslalomom u švedskom Oreu.

Komentari / 0

Ostavite komentar