Јансруд освојио ''Глобус'' у супер-велеслалому

Норвежанин Ћетил Јансруд освојио је мали Кристални глобус у супервелеслалому тријумфом на претпоследњој трци у тој дисциплини у норвешком Квитфјелу.

Остали спортови 08.03.2015 | 19:00
Јансруд освојио ''Глобус'' у супер-велеслалому

Јансруд је до шесте победе ове сезоне, а девете у каријери, дошао у времену од 1:37.44 минута, са 24 стотинке испред Аустријанца Винсента Крихмајра.

На трећем степенику победничког постоља нашао се Дастин Кук, који је био девет стотих делова секунде иза аустријског скијаша, који се први пут нашао на подијуму.

Крихмајр је у раној фази трке успео да дође до вођства и није га испуштао ни кад су фаворити дошли на ред. Међутим, морао је да се помери на друго место кад се на стази нашао Јансруд, а када је Доминик Париз остао иза Норвежанина, било је јасно коме иде Кристални глобус.

Јансруд пред последњи супервелеслалом сезоне има 476 бодова, а прати га Париз са 353, што значи да не може да га стигне у француском Марибелу, где ће бити одржано велико финале Светског купа за две недеље. Норвежанин је тако дошао до свог првог Кристалног глобуса у каријери, а на трону у супервелеслалому је наследио сународника Аксела Лунда Свиндала, који је пропустио целу сезону у елитном такмичењу.

Иза најбоље тројице на крају супервелеслалома у Квитфјелу нашао се Париз, испред Американца Ендруа Вајбрехта, Ромеда Баумана из Аустрије и Швајцараца Патрика Кинга и Карла Јанке. Јанка је поделио осмо место са Максом Францом из Аустрије, док је десето време имао још један швајцарски скијаш Дидије Дефаго.

У генералном пласману Светског купа води Аустријанац Марсел Хиршер са 1.128 бодова, испред Јансруда са 1.076. Елитно такмичење наставља се следеће недеље у Крањској гори, тркама у техничким дисциплинама.

Коментари / 0

Оставите коментар