Jansrud osvojio ''Globus'' u super-veleslalomu

Norvežanin Ćetil Jansrud osvojio je mali Kristalni globus u superveleslalomu trijumfom na pretposlednjoj trci u toj disciplini u norveškom Kvitfjelu.

Ostali sportovi 08.03.2015 | 19:00
Jansrud osvojio ''Globus'' u super-veleslalomu

Jansrud je do šeste pobede ove sezone, a devete u karijeri, došao u vremenu od 1:37.44 minuta, sa 24 stotinke ispred Austrijanca Vinsenta Krihmajra.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se Dastin Kuk, koji je bio devet stotih delova sekunde iza austrijskog skijaša, koji se prvi put našao na podijumu.

Krihmajr je u ranoj fazi trke uspeo da dođe do vođstva i nije ga ispuštao ni kad su favoriti došli na red. Međutim, morao je da se pomeri na drugo mesto kad se na stazi našao Jansrud, a kada je Dominik Pariz ostao iza Norvežanina, bilo je jasno kome ide Kristalni globus.

Jansrud pred poslednji superveleslalom sezone ima 476 bodova, a prati ga Pariz sa 353, što znači da ne može da ga stigne u francuskom Maribelu, gde će biti održano veliko finale Svetskog kupa za dve nedelje. Norvežanin je tako došao do svog prvog Kristalnog globusa u karijeri, a na tronu u superveleslalomu je nasledio sunarodnika Aksela Lunda Svindala, koji je propustio celu sezonu u elitnom takmičenju.

Iza najbolje trojice na kraju superveleslaloma u Kvitfjelu našao se Pariz, ispred Amerikanca Endrua Vajbrehta, Romeda Baumana iz Austrije i Švajcaraca Patrika Kinga i Karla Janke. Janka je podelio osmo mesto sa Maksom Francom iz Austrije, dok je deseto vreme imao još jedan švajcarski skijaš Didije Defago.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Austrijanac Marsel Hiršer sa 1.128 bodova, ispred Jansruda sa 1.076. Elitno takmičenje nastavlja se sledeće nedelje u Kranjskoj gori, trkama u tehničkim disciplinama.

Komentari / 0

Ostavite komentar