Колашинцу ''дојадиле'' европске медаље!

Репрезентативац Србије обећао је да ће и на следећим великим такмичењима ићи на "све или ништа".

Остали спортови 08.03.2015 | 20:40
Колашинцу ''дојадиле'' европске медаље!

Асмир Колашинац у Прагу није успео да одбрани злато са дворанског првенства Европе у Гетеборгу, али је најавио да ће покушати да га врати кроз две године, када ће такмичење бити одржано у Београду.

Међутим, он мало у шали, мало у збиљи, каже да су му амбиције веће од тога и да ће у наредном периоду покушати да обогати колекцију медаља.

"Добре су ове европске медаље, али су ми мало досадиле. Време је за светске. Да кренем, рецимо, неком бронзом", преносе "Вечерње новости" изјаву нашег колоса.

Тридесетогодишњи Колашинац био је трећи у Европи на отвореном, у Хелсинкију 2012, док на шампионатима света има два десета места и седмо са Олимпијских игара у Лондону.

У петак у прашком финалу имао је само два исправна хица у првих пет серија и да није бацио куглу даље од 20,47 метара, заузео би пето место. Међутим, кугла је у последњем хицу летела чак до 20,90 - центиметар мање од његовог личног рекорда.

Померио је Чеха Прашила на треће место, а Шпанцу Борхи Вивасу избио медаљу из "џепа".

"Више не желим да се са такмичења враћам празних руку. Зато ризикујем преступе, зато ћу и убудуће ићи на све или ништа. Када уђем у финале, свеједно је да ли ћу бити десети, седми или четврти. Или ћу се попети на постоље, или ћу бити последњи".

Колашинац додаје да ће се оног тренутка, када буде јасно да више није "материјал" за медаље, повући из атлетике.

"То сигурно неће бити још 10 година", кроз смех је рекао Асмир Колашинац, додавши да му је један од циљева да привуче атлетици што више деце.

Светско првенство на отвореном одржава се у Пекингу од 22. до 30. августа. Асмире, "цепај"!

Коментари / 0

Оставите коментар