Kolašincu ''dojadile'' evropske medalje!

Reprezentativac Srbije obećao je da će i na sledećim velikim takmičenjima ići na "sve ili ništa".

Ostali sportovi 08.03.2015 | 20:40
Kolašincu ''dojadile'' evropske medalje!

Asmir Kolašinac u Pragu nije uspeo da odbrani zlato sa dvoranskog prvenstva Evrope u Geteborgu, ali je najavio da će pokušati da ga vrati kroz dve godine, kada će takmičenje biti održano u Beogradu.

Međutim, on malo u šali, malo u zbilji, kaže da su mu ambicije veće od toga i da će u narednom periodu pokušati da obogati kolekciju medalja.

"Dobre su ove evropske medalje, ali su mi malo dosadile. Vreme je za svetske. Da krenem, recimo, nekom bronzom", prenose "Večernje novosti" izjavu našeg kolosa.

Tridesetogodišnji Kolašinac bio je treći u Evropi na otvorenom, u Helsinkiju 2012, dok na šampionatima sveta ima dva deseta mesta i sedmo sa Olimpijskih igara u Londonu.

U petak u praškom finalu imao je samo dva ispravna hica u prvih pet serija i da nije bacio kuglu dalje od 20,47 metara, zauzeo bi peto mesto. Međutim, kugla je u poslednjem hicu letela čak do 20,90 - centimetar manje od njegovog ličnog rekorda.

Pomerio je Čeha Prašila na treće mesto, a Špancu Borhi Vivasu izbio medalju iz "džepa".

"Više ne želim da se sa takmičenja vraćam praznih ruku. Zato rizikujem prestupe, zato ću i ubuduće ići na sve ili ništa. Kada uđem u finale, svejedno je da li ću biti deseti, sedmi ili četvrti. Ili ću se popeti na postolje, ili ću biti poslednji".

Kolašinac dodaje da će se onog trenutka, kada bude jasno da više nije "materijal" za medalje, povući iz atletike.

"To sigurno neće biti još 10 godina", kroz smeh je rekao Asmir Kolašinac, dodavši da mu je jedan od ciljeva da privuče atletici što više dece.

Svetsko prvenstvo na otvorenom održava se u Pekingu od 22. do 30. avgusta. Asmire, "cepaj"!

Komentari / 0

Ostavite komentar