Рјешење за Жељезару за седам дана

Премијер Србије Александар Вучић најавио је данас да ће за око седам дана бити познато ко ће управљати Железаром Смедерево.

Србија 08.03.2015 | 12:01
Рјешење за Жељезару за седам дана

"Имамо више добрих понуда за Железару, три, или чак четири, које улазе у најужи избор", рекао је Вучић новинарима на аеродрому.

Према његовим речима, тиме ће се у наредним данима бавити приватизациони саветник "КПМГ" и наша комисија задужена за то.

"Рачунајте коначно решење за око седам дана", поручио је Вучић.

Комисија која разматра понуде за управљање Железаром прихватила је понуде пет компанија које су имале потпуну документацију и са којима ће се наредних дана наставити разговори.

"Ђелић неће бити задужен за приватизацију Телекома"

Премијер је изхавио да бивши министар и функционер ДС-а Божидар Ђелић сигурно неће бити директно уплетен у приватизацију Телекома, коју буде спроводио страни приватизациони саветник и те информације назвао "таблоидним спекулацијама".

"Ђелић сигурно неће бити задужен за Телеком", рекао је Вучић, одговарајући на питање новинара како коментарише то што се на позив за избор приватизационог саветника за Телеком јавила француска фирма Лазард у којој ради Ђелић.

Вучић је истакао да је та компанија једна од две или три најозбиљније фирме у Европи и да се неке друге компаније нису јавиле, "јер су већ на страни потенцијалних купаца".

Премијер је истакао да је то једна од најуспешнијих европских фирми, која ће сигурно на прави начин да обави посао приватизационог саветника.

Он је казао да те таблоидне спекулације немају много везе са истином, односно да ће Ђелић бити задужен за приватизацију Телекома, у својству саветника.

"Важно је да приватизациони саветник обави добро посао за Србију и уз 'Голдман Сакс' и можда 'КПМГ', то је најбоља фирма у Европи", рекао је Вучић.

У наредна два месеца одлука о реконструкцији аеродрома

Премијер је рекао да ће у наредна два месеца бити донесена одлука о начину на који ће се ићи у реконструкцију и проширење капацитета аеродрома у Београду "Никола Тесла".

Премијер је оценио да је аеродром претходне године постигао велики успех у пословању и да то јесте велика заслуга "Ер Србије", али и другачијег односа према послу и поштовања државе.

Вучић је рекао да мора да се иде у реконструкцију, повећање капацитета и проширење како би аеродром био функционалнији.

Да ли ће се у тај посао ући са страним партнером кроз концесију, или неким другим обликом јавно-приватног партрнерства, или ћемо у то ићи сами, то је одлука која ће се донети у наредна два месеца, реако је Вучић.

Премијер је додао да ће се на примеру аеродрома видети и развој и напредак српске државе ове године.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар