Rješenje za Željezaru za sedam dana

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će za oko sedam dana biti poznato ko će upravljati Železarom Smederevo.

Srbija 08.03.2015 | 12:01
Rješenje za Željezaru za sedam dana

"Imamo više dobrih ponuda za Železaru, tri, ili čak četiri, koje ulaze u najuži izbor", rekao je Vučić novinarima na aerodromu.

Prema njegovim rečima, time će se u narednim danima baviti privatizacioni savetnik "KPMG" i naša komisija zadužena za to.

"Računajte konačno rešenje za oko sedam dana", poručio je Vučić.

Komisija koja razmatra ponude za upravljanje Železarom prihvatila je ponude pet kompanija koje su imale potpunu dokumentaciju i sa kojima će se narednih dana nastaviti razgovori.

"Đelić neće biti zadužen za privatizaciju Telekoma"

Premijer je izhavio da bivši ministar i funkcioner DS-a Božidar Đelić sigurno neće biti direktno upleten u privatizaciju Telekoma, koju bude sprovodio strani privatizacioni savetnik i te informacije nazvao "tabloidnim spekulacijama".

"Đelić sigurno neće biti zadužen za Telekom", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što se na poziv za izbor privatizacionog savetnika za Telekom javila francuska firma Lazard u kojoj radi Đelić.

Vučić je istakao da je ta kompanija jedna od dve ili tri najozbiljnije firme u Evropi i da se neke druge kompanije nisu javile, "jer su već na strani potencijalnih kupaca".

Premijer je istakao da je to jedna od najuspešnijih evropskih firmi, koja će sigurno na pravi način da obavi posao privatizacionog savetnika.

On je kazao da te tabloidne spekulacije nemaju mnogo veze sa istinom, odnosno da će Đelić biti zadužen za privatizaciju Telekoma, u svojstvu savetnika.

"Važno je da privatizacioni savetnik obavi dobro posao za Srbiju i uz 'Goldman Saks' i možda 'KPMG', to je najbolja firma u Evropi", rekao je Vučić.

U naredna dva meseca odluka o rekonstrukciji aerodroma

Premijer je rekao da će u naredna dva meseca biti donesena odluka o načinu na koji će se ići u rekonstrukciju i proširenje kapaciteta aerodroma u Beogradu "Nikola Tesla".

Premijer je ocenio da je aerodrom prethodne godine postigao veliki uspeh u poslovanju i da to jeste velika zasluga "Er Srbije", ali i drugačijeg odnosa prema poslu i poštovanja države.

Vučić je rekao da mora da se ide u rekonstrukciju, povećanje kapaciteta i proširenje kako bi aerodrom bio funkcionalniji.

Da li će se u taj posao ući sa stranim partnerom kroz koncesiju, ili nekim drugim oblikom javno-privatnog partrnerstva, ili ćemo u to ići sami, to je odluka koja će se doneti u naredna dva meseca, reako je Vučić.

Premijer je dodao da će se na primeru aerodroma videti i razvoj i napredak srpske države ove godine.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar