Мекларен демантује Алонсову велику амнезију

Мекларен потврдио да је Фернандо Алонсо на кратко изгубио свест и памћење после несреће у Барселони, али да није било штрашно како су неки медији пренели.

Остали спортови 07.03.2015 | 17:00
Мекларен демантује Алонсову велику амнезију

Фернандо Алонсо доживео је потрес мозга и на кратко је изгубио свест у удесу на тестирању болида на стази Каталуња, али није доживео тешку амнезију, како су тврдили неки медији, саопштио је Мекларен.

Екипа Алонса негирала да је двоструки светски шампион у једном тренутку заборавио да је возач Формуле 1.

Директор Мекларена Ерик Булије рекао је да је Алонсо доживео потрес мозга са привременим губитком памћења.

"Није било толико драматично како можете чути у медијима. Најважније је да се све враћа у нормалу", рекао је Булије за "Скај спортс".

Алонсо је 22. фебруара током тестирања болида при великој брзини ударио у заштитни зид, анкон чега је три дана провео у болници, где су обављени детаљни лекарски прегледи и саветовано му је да пропусти прву трку у сезони, за Велику награду Аустралије у Мелбурну.

Шпански лист "Ел Паис" навео је да је Алонсо после удеса, када се освестио, рекао лекарима "како се зове, да вози картинг и да жели да буде возач Формуле 1". Они су писали да Шпанац није могао неко време да се сети ничега после 1995. године.

Директор Мекларена потврдио је да је Алонсо изнервиран што неће учествовати у трци у Мелбурну.

"Пратићемо га пажљиво до завршетка опоравка. Желимо да буде у симулатору, не да бисмо га тестирали, већ да га упознамо са стварима које смо радили претходне две недеље", рекао је Булије.

Алонсо ће се вратити такмичењима у другој трци у сезони, 29. марта за Велику награду Малезије у Куала Лумпуру.

"Настављам добро да радим, 30 минута возим бицикл, 30 минута пливам и 30 минута радим у теретани. Трка у Малезији је једна од најзахтевнијих и бићу 100 одсто спреман", рекао је Алонсо.

Коментари / 0

Оставите коментар