Meklaren demantuje Alonsovu veliku amneziju

Meklaren potvrdio da je Fernando Alonso na kratko izgubio svest i pamćenje posle nesreće u Barseloni, ali da nije bilo štrašno kako su neki mediji preneli.

Ostali sportovi 07.03.2015 | 17:00
Meklaren demantuje Alonsovu veliku amneziju

Fernando Alonso doživeo je potres mozga i na kratko je izgubio svest u udesu na testiranju bolida na stazi Katalunja, ali nije doživeo tešku amneziju, kako su tvrdili neki mediji, saopštio je Meklaren.

Ekipa Alonsa negirala da je dvostruki svetski šampion u jednom trenutku zaboravio da je vozač Formule 1.

Direktor Meklarena Erik Bulije rekao je da je Alonso doživeo potres mozga sa privremenim gubitkom pamćenja.

"Nije bilo toliko dramatično kako možete čuti u medijima. Najvažnije je da se sve vraća u normalu", rekao je Bulije za "Skaj sports".

Alonso je 22. februara tokom testiranja bolida pri velikoj brzini udario u zaštitni zid, ankon čega je tri dana proveo u bolnici, gde su obavljeni detaljni lekarski pregledi i savetovano mu je da propusti prvu trku u sezoni, za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Španski list "El Pais" naveo je da je Alonso posle udesa, kada se osvestio, rekao lekarima "kako se zove, da vozi karting i da želi da bude vozač Formule 1". Oni su pisali da Španac nije mogao neko vreme da se seti ničega posle 1995. godine.

Direktor Meklarena potvrdio je da je Alonso iznerviran što neće učestvovati u trci u Melburnu.

"Pratićemo ga pažljivo do završetka oporavka. Želimo da bude u simulatoru, ne da bismo ga testirali, već da ga upoznamo sa stvarima koje smo radili prethodne dve nedelje", rekao je Bulije.

Alonso će se vratiti takmičenjima u drugoj trci u sezoni, 29. marta za Veliku nagradu Malezije u Kuala Lumpuru.

"Nastavljam dobro da radim, 30 minuta vozim bicikl, 30 minuta plivam i 30 minuta radim u teretani. Trka u Maleziji je jedna od najzahtevnijih i biću 100 odsto spreman", rekao je Alonso.

Komentari / 0

Ostavite komentar