Сплит: Утврђени детаљи стравичне журке

Према налазу судских вештака Медицинског факултета у Загребу, искључено је да су тешке повреде нанесене девојци после забаве у приватној кући у Подстрани крајем 2012. године почињене механичким средством.

Регион 07.03.2015 | 10:40
Сплит: Утврђени детаљи стравичне журке

Троје лекара ипак тврде да су за живот опасне повреде нанесене руком, чиме су се усугласили с мишљењем вештака из Ријеке, које је направљено пре, током судског поступка.

За тешке повреде одговара студент Роко Шимац (21), оптужен за обљубу без пристанка и покушај убиства, који се од почетка поступка не признаје кривицу.

Према његовим рјечима, радило се о добровољном односу. Одмах након хапшења Року је урађен тест на алкохол који му је показао 1,44 промила у крви, док опијате није користио.

Подсећања ради, после журке у његовој кући Роко је руком која је у анус ушла око 50 центиметара, односно до лакта, девојци дословце извадио комаде танког црева, наводно и неколико метара. Притом јој је тешко повредио и дебело црево.

Иако су лекари сплитског КБЦ-а низом операција реконструисали тај део девојчине утробе, према свему судећи, она ће до краја живота трпети страшне последице те вечери. Наводно је реч о трајном тешком инвалидитету.

Полиција и Државно тужилаштво улажили су велике напоре у реконструкцију догађаја. Проблем је што се главни актери, Роко и његова жртва, готово уопште не сећају тог догађаја.

Првобитно је Роко био оптужен да је тешке повреде нанео механичким предметом, али су четворица лекара утврдила да је миксер, који се највише спомињао као механичко ротирајуће средство, искључен као средство повређивања.
 
Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

боле

07.03.2015 09:59

Е Хрвати, болесници једни болесни...

ОДГОВОРИТЕ