Split: Utvrđeni detalji stravične žurke

Prema nalazu sudskih veštaka Medicinskog fakulteta u Zagrebu, isključeno je da su teške povrede nanesene devojci posle zabave u privatnoj kući u Podstrani krajem 2012. godine počinjene mehaničkim sredstvom.

Region 07.03.2015 | 10:40
Split: Utvrđeni detalji stravične žurke

Troje lekara ipak tvrde da su za život opasne povrede nanesene rukom, čime su se usuglasili s mišljenjem veštaka iz Rijeke, koje je napravljeno pre, tokom sudskog postupka.

Za teške povrede odgovara student Roko Šimac (21), optužen za obljubu bez pristanka i pokušaj ubistva, koji se od početka postupka ne priznaje krivicu.

Prema njegovim rječima, radilo se o dobrovoljnom odnosu. Odmah nakon hapšenja Roku je urađen test na alkohol koji mu je pokazao 1,44 promila u krvi, dok opijate nije koristio.

Podsećanja radi, posle žurke u njegovoj kući Roko je rukom koja je u anus ušla oko 50 centimetara, odnosno do lakta, devojci doslovce izvadio komade tankog creva, navodno i nekoliko metara. Pritom joj je teško povredio i debelo crevo.

Iako su lekari splitskog KBC-a nizom operacija rekonstruisali taj deo devojčine utrobe, prema svemu sudeći, ona će do kraja života trpeti strašne posledice te večeri. Navodno je reč o trajnom teškom invaliditetu.

Policija i Državno tužilaštvo ulažili su velike napore u rekonstrukciju događaja. Problem je što se glavni akteri, Roko i njegova žrtva, gotovo uopšte ne sećaju tog događaja.

Prvobitno je Roko bio optužen da je teške povrede naneo mehaničkim predmetom, ali su četvorica lekara utvrdila da je mikser, koji se najviše spominjao kao mehaničko rotirajuće sredstvo, isključen kao sredstvo povređivanja.
 
Izvor: Kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bole

07.03.2015 09:59

E Hrvati, bolesnici jedni bolesni...

ODGOVORITE