Професор шамарао ученика на часу

Школска управа у Чачку покренула је Дисциплински поступак против професора Радмила Прокића из Основне школе "Десанка Максимовић" из Горњег Милановца због тога што је наводно, на часу физичког васпитања, ударио шамар ученику.

Србија 06.03.2015 | 18:10
Професор шамарао ученика на часу

Како је саопштено из те управе, Прокић је, уз псовке, пре осам дана ударио ученика петог разреда, јер је ушао у просторију у коју није имао право.

Руководство школе је о томе ћутало док се нису побунили остали просветни радници и обавестили новинаре.

Вршилац дужности директора школе Дарко Вранић је после шест дана изјавио да о томе не зна ништа, јер нема довољно података, иако га је разредни старешина Емина Ђурић званично истог дана обавестила о догађају. Она је о томе обавестила и педагошко-психолошку службу.

На ту информацију је реаговала школска управа у Чачку и затражила извештај о том догађају а у петак је издато саопштење који је потписала Слађана Мијатовић, овлашћени радник.

Наведено је да су предузете све мере у складу са законом и да је одржан састанак Тима за заштиту деце од насиља.

Професор Прокић је до недавно био директор школе "Десанка Максимовић".

Извор: Бета

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ивони.

06.03.2015 18:16

10 ГОСИНА СТРОГОГ ЗАТВОРА И ЗАБРАНА РАДА У БИЛО КОЈОЈ СКОЛИ.. ДА ЈЕ МОЈЕ ДЈЕТЕ УДАРИО НИ ЗАКОНМУ НЕ БИХ МОГАО ПОМОЦИ .. СИЛЕДЗИЈА И ПОКВАРЕНО СТВОРЕЊЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филип

06.03.2015 19:34

Овакво понасање је свакако за сваку осуду. Али потребно је испитати све околности. Оно сто ја зелим коментарисати је сам наслов вијести гдје казете "самарао уценика"(мнозина) а онда у поднаслову казете "ударио самар"(једнина). Ако је самарао онда мора бити висе самара а не један самар. Ја знам да интригантан наслов вуце људе да процитају вијест али мислим да се на оваквим темама не би смјела привлацити пазња на овакав нацин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инна

07.03.2015 00:30

Дјеца су постала безобразна! Батина је из раја изашла!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

07.03.2015 08:37

Не заговарам нити оправдавам насиље.Ниста се не десава без разлога.Не браним ниције понасање, само хоцу да казем.Колико сам ја самара добио у основној сколи,до осмог разреда, заслузено.Убедјен сам да их није било (самара) био бих вероватно гори цовек него сто сам сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неправда

07.03.2015 09:05

Дијете је само биљка и немоцно дасе одбрани само од одраслог цовјека. Ми их хранимо и цувамо а други их туку. Најлаксе је дијете ударити и стару особу јер су немоцни пред силедзијама. Нико нема право да дјецу туце ницију. Треба га отпустити одмах с посла.

ОДГОВОРИТЕ