Profesor šamarao učenika na času

Školska uprava u Čačku pokrenula je Disciplinski postupak protiv profesora Radmila Prokića iz Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Gornjeg Milanovca zbog toga što je navodno, na času fizičkog vaspitanja, udario šamar učeniku.

Srbija 06.03.2015 | 18:10
Profesor šamarao učenika na času

Kako je saopšteno iz te uprave, Prokić je, uz psovke, pre osam dana udario učenika petog razreda, jer je ušao u prostoriju u koju nije imao pravo.

Rukovodstvo škole je o tome ćutalo dok se nisu pobunili ostali prosvetni radnici i obavestili novinare.

Vršilac dužnosti direktora škole Darko Vranić je posle šest dana izjavio da o tome ne zna ništa, jer nema dovoljno podataka, iako ga je razredni starešina Emina Đurić zvanično istog dana obavestila o događaju. Ona je o tome obavestila i pedagoško-psihološku službu.

Na tu informaciju je reagovala školska uprava u Čačku i zatražila izveštaj o tom događaju a u petak je izdato saopštenje koji je potpisala Slađana Mijatović, ovlašćeni radnik.

Navedeno je da su preduzete sve mere u skladu sa zakonom i da je održan sastanak Tima za zaštitu dece od nasilja.

Profesor Prokić je do nedavno bio direktor škole "Desanka Maksimović".

Izvor: Beta

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ivoni.

06.03.2015 18:16

10 GOSINA STROGOG ZATVORA I ZABRANA RADA U BILO KOJOJ SKOLI.. DA JE MOJE DJETE UDARIO NI ZAKONMU NE BIH MOGAO POMOCI .. SILEDZIJA I POKVARENO STVORENJE

ODGOVORITE
Name

Filip

06.03.2015 19:34

Ovakvo ponasanje je svakako za svaku osudu. Ali potrebno je ispitati sve okolnosti. Ono sto ja zelim komentarisati je sam naslov vijesti gdje kazete "samarao ucenika"(mnozina) a onda u podnaslovu kazete "udario samar"(jednina). Ako je samarao onda mora biti vise samara a ne jedan samar. Ja znam da intrigantan naslov vuce ljude da procitaju vijest ali mislim da se na ovakvim temama ne bi smjela privlaciti paznja na ovakav nacin.

ODGOVORITE
Name

Inna

07.03.2015 00:30

Djeca su postala bezobrazna! Batina je iz raja izašla!

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

07.03.2015 08:37

Ne zagovaram niti opravdavam nasilje.Nista se ne desava bez razloga.Ne branim nicije ponasanje, samo hocu da kazem.Koliko sam ja samara dobio u osnovnoj skoli,do osmog razreda, zasluzeno.Ubedjen sam da ih nije bilo (samara) bio bih verovatno gori covek nego sto sam sada.

ODGOVORITE
Name

nepravda

07.03.2015 09:05

Dijete je samo biljka i nemocno dase odbrani samo od odraslog covjeka. Mi ih hranimo i cuvamo a drugi ih tuku. Najlakse je dijete udariti i staru osobu jer su nemocni pred siledzijama. Niko nema pravo da djecu tuce niciju. Treba ga otpustiti odmah s posla.

ODGOVORITE